zondag 7 maart 2010

AEGINA.
                  AEGINA. 

              MAART 2010.

Het bleef bewolkt en na ontscheping in de haven van Aegina vertrokken we met de bus
(€4 p.p.)van de westzijde van het eiland via een landelijke route naar het oostelijke deel van Aegina. Onderweg passeerden we kleine dorpjes en veel boomgaarden met pistachnoten bomen en olijfbomen. Het eiland is erg groen begroeid met naaldbomen op de berghellingen. Als eerste brachten we een bezoek aan de tempel van Aphaia, een weinig indrukwekkend geheel. 

Na het tempel bezoek reden we in westelijke richting voor een bezoek aan de in Byzantijnsche stijl opgetrokken kloosterkerk van de Grieks Orthodoxsche oud genezer St.Nectarios. Het inwendige was zeer modern uitgevoerd en stond helaas nog merendeels in de schilder steigers.Tijdens de vaart terug naar Pireus kregen we aan boord een goede en smakelijke lunch voorgezet met een fles zeer smakelijke wijn van het eiland Kreta.
Frisse lucht hadden we deze dag genoeg binnen gekregen en ondanks het merendeel bewolkte weer, was het een dag geweest die de moeite waard was.
Later dan verwacht meerden we af in de haven van Pireus en werden we met een minibusje bij ons hotel afgezet.
Om onze Griekse dagen af te sluiten deze laatste avond uitgebreid uit eten gegaan.
De ons aanbevolen 'Arabische eend', eendenborst filet klaar gemaakt met verse vijgen, dadels en lokale kruiden, smaakte werkelijk overheerlijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten