zondag 7 maart 2010

DRIE GRIEKSE EILANDEN.
DRIE GRIEKSE EILANDJES. 

MAART 2010.Een dag frisse zeelucht opsnuiven en drie eilanden bezoeken in de Saronische Golf.
In Pireus, de havenstad van Athene, aan boord gegaan van het m/s Hermes voor onze vaart naar de eilanden Poros, Hydra en Aegina. De haven lag vol met enorme veerboten die de verbindingen onderhouden tussen de Griekse eilanden. Buiten de havenpieren stond een stevige wind die een korte golfslag veroorzaakte op zee. De Hermes was niet een van de modernste schepen, maar zag er goed onderhouden uit, en op het dek was ruimte genoeg om lekker uit te waaien.

POROS.


Onze eerste aanlegplaats was het eilandje Poros, waar we ruim de tijd hadden om een wandeling te maken, door de smalle straatjes met de witte huisjes, naar de hoger gelegen kloktoren en het kleinste kerkje. Alles zag er schoon en netjes onderhouden uit.

HYDRA.


Hydra was het volgende eiland wat we aandeden. Ook hier weer leuke smalle straatjes en kleine sfeer volle pleintjes. In de haven lagen de meest fraaie jachten, waarvan enkele met het rood-wit-blauw als nationaliteit. Hydra is een kosmopolitisch eiland, waar veel rijken, artiesten en kunstenaars wonen, dus geen gebrek aan kleine restaurantjes en bars.

Toch kreeg je er het gevoel dat de tijd er stil stond.
Na het vertrek uit Hydra verslechterde het weer, zodoende besloten we om een verkennende bustocht te maken over Aegina, in plaats van in de haven te blijven rondhangen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten