zaterdag 27 november 2010

CONIMBRIGA - ROMEINSE STAD. PORTUGAL.



ROMEINSE STAD CONIMBRIGA.

                  PORTUGAL.




CONIMBRIGA.




Conimbriga was in de 2e tot de 4e eeuw n.chr. een belangrijke tussenstop op de route van Olsipo (Lissabon) naar Bracara Augusta (Braga). Hoewel het niet de grootste stad van het Romeinse Portugal was, is het beter bewaard gebleven dan de andere plaatsen. Dit komt doordat de inwoners Conimbriga op een bepaald moment hebben verruild voor de relatieve veiligheid van Coimbra en nooit meer zijn teruggekeerd. 





Dat Vijandelijkheden de oorzaak zijn geweest van het einde van deze stad, blijkt uit de dikke vestingmuur die in allerijl door de stad heen is gebouwd en die op sommige plaatsen zelfs huizen in tweeën deelt.






DE OPGRAVINGEN EN VONDSTEN.

De muur en de Romeinse weg die er naar toe en er doorheen voert, springen het meest in het oog. Dit effect wordt versterkt doordat er niets boven de grond uitsteekt. De muur is opgebouwd uit zeer uiteenlopende materialen en voorwerpen, een duidelijk teken dat men haast had met de bouw ervan. bekijk je de muur van dichtbij, dan zie behalve gewone bakstenen ook stukken van zuilen en platen met inscripties.
Het grootste deel van de opgravingen ligt in de omgeving van de muur, maar het merendeel ligt nog onder de grond en moet nog blootgelegd worden. Er zijn resten van huizen met prachtige mozaïekvloeren en zwembaden in de oorspronkelijke staat.



Ook zijn er badhuizen opgegraven met hun ingenieuze ondergrondse verwarmingssystemen.
Conimbriga is nu een Nationaal Monument. Het zal nog jaren duren eer alles is opgegraven en in kaart gebracht.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten