dinsdag 7 december 2021

CHARGEURS RÉUNIS. (FRANKRIJK)

 

    REDERIJ, RADIO EN FILMS,

 KATOEN  EN WOLFABRICAGE. 



CHARGEURS RÉUNIS.


Chargeurs Réunis (Verenigde Schippers) is een groot Frans bedrijf opgericht in 1872 en staat heden bekend onder de naam Chargeurs.

Het bedrijf werd opgericht als een rederij en opereerde tussen Le Havre en de River Plate, Brazilë.
In 1883 nam het de Société de l'Atlantique over en begon een dienst naar West-Afrika. In 1894 nam het de Compagnie Commerciale des Transports á Vapeur Français over en gaf het de diensten van dat bedrijf aan New Orleans en de Golf van Mexico.

Chargeurs exploiteerde een route naar Madagascar via Zuid-Afrika van 1896 tot 1905, en vervolgens een route ronde de wereld van 1905 tot 1911.
Vanaf 1901 voerde het bedrijf een route vanuit Duinkerken naar Saigon en Haiphong.
Van 1928 tot 1931 onderhield het een emigranten route voor de Poolse regering van Gdynia naar Brazilië en Argentinië.
In 1929 begon het bananen te vervoeren van Afrika naar Frankrijk.
In 1946 startte het een vrachtdienst tussen Dakar en de Verenigde Staten.
Chargeurs stopte met het passagiersvervoer na de onafhankelijkheid van Indochina van Frankrijk in de vroege jaren 1950 en door de toename van het vliegverkeer.




Chargeurs was aandeelhouder van British Satelite Broadcasting, de officiële Britse satellietzender. BSB werd in 1986 opgericht en concurrentie met Rupert Murdoch's Sky Television. Sky werd gelanceerd in 1989, een jaar eerder dan BSB. Beide bedrijven leden enorme verliezen en BSB stortte in. Dit maakte een fusie op Murdoch's voorwaareden mogelijk om British Sky Broadcasting te vormen. Charguers handhaafde een minderheidsbelang.

In 1992 kocht Charguers mediagroep Pathé voor 1q,2 miljard frank. In 1996 splitste Charguers Pathé af; Charguers werd een industriële groep met textielactiviteiten en beschermende films, terwijl Pathé SA de mediabelangen behield: de film, televisie, bioscoopketen en de aandelen in betaaltelevisie exploitanten British Sky Broadcasting (BSkyB) en CanalSatelite.



De maatschappij houdt zich verder bezig met de import van katoen en wol en de verdere verwerking van deze grondstoffen.





 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten