vrijdag 14 maart 2014

VLAGGEN EN WAPENS NEDERLANDSE PROVINCIES. (ALGEMEEN)

NEDERLAND. 

ALGEMEEN.
Het Koninkrijk der Nederlanden kent nu anno 2014
12 provincies; Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
             ( Nederlandse vlag.)

                 
Als het Ministerie van Binnenlandse zaken hun beleid handhaaft, dan moeten in de nabije toekomst verschillende provincies worden samengevoegd.
Deze samenvoeging zou het land beter bestuurbaar moeten gaan maken met minder bureaucratie en dienstpersoneel.
Maar terugkijkend op het samenvoegen van kleine gemeenten tot een grotere gemeente, met een nieuwe naam, is het gewenste resultaat niet gehaald.

                                                                                                 
                                                       ( Het Rijks wapen van Nederland.)
                                                                      
Het samenvoegen van verschillende provincies lijkt op papier eenvoudig, maar de werkelijkheid ligt heel anders. Men krijgt te maken met het samenvoegen van verschillende culturen, tradities, talen en/of dialecten.
Zo iets mengen gaat niet zomaar.
Een Groninger is geen Fries, een Zuid-Hollander is geen Zeeuw en dan zullen we het maar niet hebben over de Noord-Brabanders en de Limburgers.
Zo kent iedere provincie zijn provincie wapen en vlag. Zowel wapen als vlag hebben vaak een lange historie in hun ontstaan. Twee provincies waar je het gehele jaar door de provincie vlag ziet uithangen, en niet alleen bij feestelijke gelegenheden, zijn de provincies Friesland en Limburg. Beide provincies zijn trots op hun vlag.
Zo kennen ook sommige provincies hun eigen volkslied. Vreemd genoeg is het Limburgse volkslied in het Nederlands geschreven. 

                                                    ( Het Koninklijk wapen van Nederland.)

Al met al blijft het de vraag hoe de naam gaat worden van de nieuwe provincie of bestuursgewest na de samenvoeging. Hier zal dan wel een commissie van 'wijze mannen' het hoofd over gaan buigen en een enquète daarover zal tot een uitkomst moeten komen. het zullen de eerste kosten zijn op de gewenste kostenbesparing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten