maandag 24 mei 2010

CARTHAGO. TUNESIË.
CARTHAGO - TUNESIË.CARTHAGO is het centrum van de politieke macht in Tunesië. Hier staat niet alleen het prachtig gelegen paleis van de president, maar ook de villa's van andere machtigen en rijken.Ondanks grote neerlagen in de strijd tegen Rome heeft de naam Carthago ook eeuwen later nog niets van zijn fascinatie verloren. Toch is er van de Punische tijd vrijwel niets overgebleven.

Eens was Carthago een belangrijke Fenicische handelsstad in Noord-Afrika. In de oudheid was het de hoofdstad van het Carthaagse Rijk, waarvan de inwoners door de Romeinen Puniërs werden genoemd. In de 3e eeuw v.Chr. was het Carthaagse Rijk de grootste rivaal van het Romeinse Rijk. Nadat Carthago in de Punische oorlogen door de Romeinen was verslagen werd het Carthaagse Rijk als provincie Africa onderdeel van het Romeinse Rijk. Carthago werd door de Romeinen in 146 v.Chr. geheel verwoest, maar in 44 v.Chr. werd de stad door de zelfde Romeinen weer opgebouwd en groeide ze uit tot een van de belangrijkste steden in het Romeinse Rijk van de eerste eeuwen na Christus.


De resten van het oude Carthago liggen ongeveer 10 km. ten oosten van het huidige Tunis.
We rijden de berg op waarop de kathedraal St.Louis staat waarvan we een prachtig uitzicht hebben over de opgravingen in de richting van de zee. Aan je voeten liggen de restanten van een vroegere necropolis (dodenstad) uit de 7e en 6de eeuw v.Chr. en de resten van het Fenicische Carthago. Vanaf de 3e eeuw n.Chr. bouwden de Romeinen in het nieuwe Carthago een forum en talloze tempels. Vanaf de berg zijn ook de oude Punische oorlogshaven en de handelshaven te zien liggen. Vroeger hadden ze een directe open verbinding met de zee. Nu is de Punische haven afgesloten en heeft via een kanaaltje verbinding met de handelshaven.In het nationaal museum zijn prachtige stukken te zien uit de toen rijke tijd van de stad Carthago.
Bij het verlaten van Carthago maakten we een stop bij de enorme water opslagplaatsen van de Romeinen. Deze is men nu geheel aan het schoon maken en restaureren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten