dinsdag 10 december 2019

NOORD-INDIA EN NEPAL VERKENNEN. DE THUISREIS. (DEEL 33-SLOT)

DE THUISREIS. (33-SLOT)




Deze ochtend van de 18e november 2019, was het vroeg opstaan en zorgen dat om zeven uur de koffers klaarstonden bij de kamerdeur in het hotel. Na gecontroleerd te hebben of iedereen zijn bagage compleet had, was er nog even de tijd op de krant,"THE HIMALAYAN" door te bladeren. Koffers in de autobus geladen en op weg naar het International Airport Tribhuvan van Kathmandu, waar we afscheid namen van Ina onze geweldige reisleidster die terugvloog naar New Delhi.

Onze thuisreis maakten we met Turkisch Airlines met een korte overstap stop in Istanbul van één uur.
Het inchecken van de bagage in Kathmandu verliep traag en na de emigratie te zijn gepasseerd kwamen we in een vertrekhal, waar het chaotische geheel was met wachtende reizigers.

(Een laatste blik op het vliegveld van Kathmandu.)

Eenmaal de vastgestelde vertrektijd om 12.40 uur gepasseerd te zijn werden we naar een andere uitgang gedirigeerd, waar we met autobussen naar het gereedstaande toestel werden gebracht.
Gelukkig waren ze nu zo slim om de hoge stoel nummers achterin te laten instappen om dit sneller te laten verlopen. Maar het vertrek duurde nog eens een uur eer we toestemming kregen op de startbaan op te gaan.
Het was een korte felle start en opstijgen, daar het vliegveld een vrij korte start- landingsbaan heeft.


Enkele reizigers uit de groep die aan de rechterzijde achterin een zitplaats hadden gekregen konden nog even genieten van het uitzicht op de Himalaya.

Het zou een vliegreis worden van 8.40 uur en in stilte vroegen we ons af of we de aansluiting naar Amsterdam in Istanbul nog zouden halen en of onze bagage op tijd overgeladen kon worden in die korte tijd, door alle vertraging die we hadden opgelopen.


Bij aankomst te Istanbul stond aan het einde van de sluis na het uitstappen van het vliegtuig, een medewerker van Turkisch Airlines, luidt en duidelijk te roepen "Amsterdam stay here"!
Toen onze groep compleet was werden via een snelle weg naar de veiligheidscontrole gebracht en stapten als laatsten in het wachtende toestel naar Amsterdam. De vlucht hadden we gehaald.
het weer op Schiphol Airport was echt Nederlands en het goot pijpenstelen van de hemel. Welkom thuis! 
Na lang wachten verscheen zowaar onze bagage op de band en na snel die en gene gedag te hebben gezegd spoeden de meeste zich naar station van de Nederlandse Spoorwegen, om de laatste trein naar huis te kunnen halen. Zo kwamen de meesten pas ver na middernacht thuis aan.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten