zondag 1 december 2019

NOORD-INDIA EN NEPAL VERKENNEN. DE KLEUREN VAN INDIA. (DEEL 15)


        KLEUREN VAN INDIA. (15)




KLEUREN.

Als je het hebt over kleuren in India, dan spreek je over de kleuren van de kleding van de vrouwen, die prachtige sari's die zij dragen. Helaas zitten de bloemen van de planten bedekt met een dikke laag stof.




SARI.

De sari is een bekend traditioneel kledingstuk dat door vrouwen in India, Bangladesh, Nepal en Sri Lanka en minder vaak in Pakistan wordt gedragen. Vooral op feestdagen en speciale gelegenheden worden door de vrouwen hun beste en mooiste sari gedragen.
Een sari is een lap stof met een lengte van vijf tot zeven meter lang en één meter breed die de vrouwen zeer kunstig om zich heen slaan. Onder de sari wordt een onderrok gedragen, een soort petticoat, en voor de bedekking van de borsten een kort bloesje (chili) in de bijbehorende kleuren.
De sari wordt rond de heupen geslagen en in de petticoat gestopt, Daarna wordt hij nog eenmaal rond het lichaam gedraaid en over één schouder geslagen. het deel dat over de schouder wordt geslagen is vaak apart bewerkt en heet palu.
De dagelijkse sari is gemaakt van katoen, maar op een feest of een bruiloft is hij ook wel van de duurdere zijde gemaakt. Helaas wordt de sari tegenwoordig ook wel in massa productie van kunststof vervaardigd, daar de gewone man de duurdere kwaliteiten niet kan betalen.
De meeste sari's zijn van een mooie stof met verschillende patronen erin geweven en zelfs met zilver of goudbrokaat ingeweven.
Sari's worden over het algemeen in speciale sari-winkels verkocht.

VRACHTWAGENS.

Andere kleuren die je onderweg tegenkomt zijn die van de vrachtwagens, die vaak aan alle kanten zijn beschilderd.

Aan de voorkant en aan de zijramen hebben ze allerhande voorwerpen hangen die door de vaart van de wagen wapperen in de wind. 
Men beweerd dat de chauffeur dit doen om waker te blijven en op deze wijze aan hun gezin thuis denken.
het zijn zonder meer duivelskunstenaars in het verkeer. Over het algemeen te zwaar beladen en toeterend voor het minste geringste.
helaas is het gebruik van alcohol als een kick-middel erg hoog onder de vrachtrijders.





                                                       MAAR OOK DIT IS INDIA !




   Zie vervolg: INDIA EN NEPAL VERKENNEN. DE REIS INDIA NAAR NEPAL. (DEEL 16)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten