woensdag 25 december 2019

KERSTWENS. 2019.

                DE DAG WAAROP,

               'VREDE OP AARDE' 

ZOU MOETEN HEBBEN BEGINNEN.






EEN KORTE STILLE KERSTWENS.

Beste lezers van dit weblog het is dan weer Kerstmis, kerstkaarten met decemberzegels zijn verstuurd en verder de nodige wensen via de e-mail en andere hedendaagse mogelijkheden om contact met elkaar te houden.

Het zijn dagen waarop men elkaar het allerbeste wenst en vooral de wereld waarin wij leven. Maar voorafgaand aan deze dagen krijgt men steeds meer het gevoel dat het geen dagen van 'vrede' zijn, maar dagen van 'vreten'.

Spotjes met overvolle tafels met gerechten, waarbij je mag afvragen; "hoe krijgen ze het allemaal op". Pal daarop een spotje van hongerige kindjes elders op de wereld.

Zelfs op onze Eerste Kerstdag moeten zo nodig zelfs de winkels geopend zijn en moeten de kerstgeschenken die per computer zijn besteld worden afgeleverd. Maar het zal helaas zo wel moeten in deze moderne tijd, waarin veel ouderen eenzaam zijn.

Ook de dagen voor Kerstmis waren donker en zo ook de kerstdagen.

Een witte Kerst bestaat alleen op Kerstkaarten en op foto's in een fotoalbum.

Maar laten we niet langer klagen over de duisternis om ons heen. Steek een kaars of een lichtje aan in die duisternis en wens in gedachten de wereld licht en vrede. Vrede op onze aarde was afgelopen jaar weer ver te zoeken.




    LANGS DEZE WEG WIL IK EEN IEDER; ONGEACHT HERKOMST,      OVERTUIGING OF HUIDSKLEUR VREDE OP DEZE AARDE WENSEN.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten