zaterdag 7 december 2019

NOORD-INDIA EN NEPAL VERKENNEN. ZONSOPGANG, POKHARA - KATHMANDU. (DEEL 26)


       OP NAAR DE HOOFDSTAD 

                VAN NEPAL. (26)


POKHARA NAAR KATHMANDU.


 
ZONSOPKOMST BOVEN DE HIMALAYA.

Een gedeelte van de reisgroep was deze ochtend vroeg uit de veren op weer naar Sarangkot te rijden om de zonsopgang mee te maken boven de Himalaya. De opnamen hier getoond zijn verkregen van de heer Ger.J.S een medereiziger, verstuurd vanaf zijn mobile telefoon, en mijn dank daarvoor.

















Tijdens het ontbijt kregen we de meest positieve verhalen over de opgaan van de zon boven de bergen. Het was voor hen een onvergetelijke ervaring geweest.
Na het ontbijt was het weer de koffers in de autobus laden en vertrokken we richting Kathmandu.




Het was deze ochtend klaar helder in de lucht en zo kregen we toch de kans om nog een paar opnamen te maken van het hoogste gebergte van de wereld als afscheid. Hiervoor maakten we een stop bij een voetbalveld om een ruimer zicht te hebben.




Van een collectie van opnames de volgende panorama afbeelding samengesteld.






Na deze stop, met een geweldig zicht op de Himalaya vervolgden we onze weg. het grotendeels tot aan de plaats Mugling dezelfde weg die we naar  Pokhara hadden gereden op de heenweg.
Maakten een koffie stop bij dezelfde plaats als op de heenweg naar Pokhara en vervolgen onze weg naar Kathmandu. Het was een reis langs de riviervalleien van de Trisuli door de nodige kleine dorpjes met hun dagelijkse markten langs de weg.
Daar het weekeinde was, was het extra druk op de weg en ook de oevers van de Trisuli, die geliefd was voor het wildwatervaren.


 Opvallend was, dat in Nepal  men de moeite had genomen om bij iedere brug een naambord te plaatsen. Of het nu over een drooggevallen beding ging of dat er amper water onderdoor stroomde of over een grote rivier, het maakte niet uit het bord stond er.

We naderen de vallei van Kathmandu, waar de hoofdstad van Nepal is gelegen op een hoogte van 1500 meter. De vallei is een zeer vruchtbaar landbouwgebied, waardoor twee grote rivieren stromen; de  Bagmati die weer uitmond in de Manohara.



Daar de Vallei van Kathmandu, ooit een machtig meer was is er op de voormalige oevers daarvan veel terrasbouw voor rijst en groenten te vinden.

We naderen de buitenwijken van deze miljoenenstad die vergeleken met Pokhara enigszins vervuild aandoet. Het is dan ook een mengelmoes van diverse soorten bevolking en geloven, waarvan sommigen het niet zo nauw nemen met het opruimen van hun afval.
Maar na de nodige verkeersopstoppingen  bereikten we ons hotel na een rit van 210 kilometer met een reisduur van negen uur.



Na ons opgefrist te hebben gingen we buiten het hotel opzoek naar een hapje eten voor die avond en zo troffen we elkaar weer bij een bekend pizza restaurant.
Moe van de reis op tijd naar bed, daar er voor de volgende dag een uitgebreid programma staat.







    Zie vervolg: INDIA EN NEPAL VERKENNEN. KATHMANDU OMGEVING. (DEEL 27)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten