zondag 1 oktober 2017

SRI LANKA RONDREIS. TERUGBLIK EN THUISREIS. DAG 15.

SRI LANKA 

HET EILAND VAN SPECERIJEN,

THEE EN OLIFANTEN.(15)

TERUGBLIK EN THUISREIS.

Om vijf uur in de ochtend werden we gewekt. Het was de koffers dichtdoen en buiten de kamer zetten, zodat ze naar de lobby van het hotel konden worden gebracht om in de autobus te laden.
Onze vlucht naar Dubai zou deze ochtend om 10.05 vertrekken vanuit Colombo.


Tijdens onze rit naar het vliegveld, nam onze zanger de microfoon en zette de melodie in van het liedje 'Good bye Johnny Good bye'. Hierbij liet hij de naam Johnny weg en gebruikte de namen van het reis begeleidend team. Spontane bijval vanuit de groep en uit volle borst werd het laatste couplet gezongen;

Good bye Sri Lanka,  Good bye,
Good bye Sri Lanka Good bye.
Hope te meet you again,
but we don't know when.
Good bye Sri Lanka, Good bye.

Via zijn mobiele telefoon nam de reisleider dit op in beeld en geluid, en zat het even later in stilte af te kijken en te luisteren.

Een ding hebben we gemist op deze mooie reis en dat waren de paalvissers. Voor hen die dit nog niet hebben kunnen verwerken deze afbeelding. Maar het waren vooral ,voor de meesten onder ons, de olifanten die deze reis tot een hoogte punt maakten.Dank aan een ieder die er heeft in bijgedragen de 'Sri Lanka Rondreis' tot onvergetelijke mooie dagen te maken. het was een team dat voor elkaar zorgde, in de gaten hield  en hielp, maar vooral met elkaar plezier kon hebben en lachen. Ook de complimenten voor de reisbegeleiding, maar speciaal voor onze chauffeur, die ons alle dagen veilig door het drukke verkeer in de steden en de haarspeldbochten in de bergen loosde.


THUISVLUCHT COLOMBO - DUBAI - SCHIPHOL.

De thuisvlucht werd weer met Emirates Airlines gemaakt.
Dit bord vond ik wel toepasselijk voor het inchecken te Colombo, wat een ware chaos was. Drie incheck balies voor de gewone passagiers, en drie voor het overige inchecken. deze laatste drie deden geen enkele moeite de lange wachtrij in te korten al ze niets te doen hadden. Dan is het ruim op tijd, 3 uur, op het vliegveld aanwezig te zijn zelfs nog erg krap. En dan niet te spreken van reizigers die te veel gewicht hebben in hun bagage en dit voor de balie uit hun koffers gaan overpakken in hun handbagage, 
Maar na de zoveelste veiligheidscontrole konden we uiteindelijk te vertrekhal betreden.


De vlucht van Colombo naar Dubai vertrok met enige vertraging in verband met inladen van de bagage. het was de ons reeds bekende Boeing 777-300 waarmee werd gevlogen
Het toestel zat tot op de laatste zitplaats vol. Na vier uur vliegen landen we met enige vertraging op Dubai Airport.
Bij het overstappen in Dubai moesten van de ene uiterste zijde van de terminal naar de andere zijde van de volgende terminal voor onze vlucht naar Schiphol-Amsterdam, waarbij weer de nodige veiligheidscontroles moesten worden gepasseerd.


De vlucht naar Schiphol-Amsterdam, met de Airbus A380, vertrok met 20 minuten vertraging, maar volgens de gezagvoerder zouden we dit gedurende de vlucht inhalen en eerder dan gepland landen op Schiphol. Zo was het dan ook.
Op Schiphol bij de afhaalband voor de bagage namen we hartelijk afscheid van elkaar met de belofte afbeelding van de rondreis met elkaar uit te wisselen. Zij die niet door familie werden afgehaald met een auto. spoeden zich om een treinverbinding en een laatste bus naar hun woonplaats te halen.     Toen kwam er een olifant met een grote snuit, en die blies dit hele Sri Lanka verhaaltje uit.
Mensen bedankt zover voor de spontane e-mails die ik mocht ontvangen over dit verslag, en ik wens jullie allemaal het beste toe.EINDE.Geen opmerkingen:

Een reactie posten