zondag 31 januari 2016

WEERSVERWACHTING IN BELGIË.

KONINKLIJK METEOROLOGISCH 

INSTITUUT. 
Het Koninklijk Meteorologisch Instituut is gevestigd in België te Ukkel en is de tegenhanger van ons Nederlandse instituut voor weersvoorspellingen het KNMI in de Bilt.
Beide stations zenden op vaste tijden de weersvoorspellingen uit voor de komende 24 uur en verder dat geen wat ze verwachten.
Vaak is het zo dat in de Nederlandse provincies Limburg en Brabant men weer op de voorspellingen van het KMI kunnen afgaan dat op de voorspellingen van het KNMI.
Beide instituten hebben her en der in het landschap kleien weerstations staan waar men metingen verricht.

WEERBERICHT.

Een weerbericht wordt in alle Europese landen op een vast tijdstip uitgezonden op verschillende delen van de dag.
Men geeft de weersverwachtingen, stormwaarschuwingen en het algemene overzicht betreffende de weersgesteldheid in verschillende delen van het land, kustgebieden, zeeën en andere landen van Europa. Zo blijft op de hoogte of de temperaturen variëren van badpak tot bontjas. De gesteldheid van het wegdek bij winterse neerslag of dat mijn de schaatsen moet gaan slijpen.
We kunnen niet meer zonder. 

WEERSTATION.

Wie heeft tegenwoordig er nu niet een digitaal weerstation in de huiskamer staan.
Een batterijen vretend apparaat, dat de weersgesteldheid op dat moment weergeeft, de zon schijnt, het regent. het is bewolkt, het sneeuwt of het vriest.
Daarbij ook nog de juiste tijd, datum, luchtvochtigheid en temperatuur binnen en buiten.
Wil je helemaal op de hoogte blijven, dan zet je een duur apparaat op je dak en kan je ook nog de windrichting en snelheid meten. Daarbij kan ook nog gewenst op de hoogte blijven hoe laat de zon opkomt en ondergaat en de stand van de maan.
Al met al zijn het vaak dure apparaten en niet ieder mens kan er mee overweg of begrijpt wat het scherm weergeeft.
Om het nu voor een ieder begrijpelijk te maken en op de hoogte te houden wat voor weer het buiten is, heeft men in België een zeer eenvoudig weerstation ontworpen die eenieder ook nog zelf kan maken.

BELGISCH WEERSTATION ONTWORPEN IN UKKEL.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten