donderdag 1 september 2011

UJUNG PADANG - AMBON.EEN REIS OVER ZES 

INDONESISCHE EILANDEN.

UJUNG PADANG - AMBON.


Vrijdag 26 januari 1990.


De eerste gang na het ontbijt was naar Bank Duta om baar geld te krijgen, daar ik er zeker van wilde zijn op Ambon niet zonder te komen zitten. De buitenlandse valuta die ik nog bij me had, hield ik liever achter de hand voor het geval dat ....., je weet maar nooit.
Na afgerekend te hebben in het hotel met de taxi naar het vliegveld gereden en om 11.15 lokale tijd met Garuda naar Ambon vertrokken.
Het was een zeer rustige vlucht met helder weer, zodat we nog wat konden zien van het landschap en de eilandjes die ver beneden ons voorbij schoven. Om 14.35 uur landen we op het vliegveld van Ambon met een positief tijdsverschil van één uur met Ujung Pandang.
Het was er prachtig weer, maar het duurde even eer we een taxi konden bemachtigen die ons naar Kota Ambon zou brengen, alwaar we zouden proberen een kamer te krijgen in het Ambonia-Hotel.

Om in Kota Ambon te komen moesten we rond de baai rijden, maar onze chauffeur sloeg bij Waiame af om de veerboot naar Galala te nemen. Iets waar hij zeker aan verdiende op de vaste ritprijs. Ambon was als Sulawesi geheel nieuw voor ons en het viel ons op hoe schoon en netjes de stad er uit zag met overal keurige voetpaden.

Na in het Ambonia-Hotel een kamer gekregen te hebben ons eerst eens opgefrist en na de nodige pogingen contact gelegd met een oude bekende, waarmee gelijk een afsprak werd gemaakt voor in de namiddag in de bar van het hotel. Zo zwierven we wat rond door de stad om de tijd te doden. Na elkaar ontmoet te hebben in de hotelbar en onder het genot van een potje bier wat te hebben bijgepraat gingen we een hapje eten in een aanbevolen restaurantje. Onder het eten maakten we een planning voor de volgende dag, waarna we terugkeerden naar ons hotel en de rest van de avond onder het genot van een drankje genoten van goede lokale life-muziek.
De regen viel s'nachts met bakken uit de hemel en we hoopten in stilte, dat het overdag tijdens ons verblijf op Ambon niet zo zou zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten