donderdag 15 september 2011

KUTA EN KUTA - SURABAYA.
EEN REIS OVER ZES 

INDONESISCHE EILANDEN.

KUTA EN KUTA - SURABAYA.

Zaterdag 3 februari 1990.

We hadden voor deze dag geen vast programma en besloten er een luie dag van te maken. Diverse winkeltjes bezocht en twee leuke uit hout gesneden maskers gekocht en uiteindelijk weer naar het strand gegaan.

We moesten een omweg maken naar het strand daar de straat was afgezet in verband met een crematie die plaats zou vinden op een speciaal deel aan het strand en het was er een drukte van belang.


Op een afstand het geheel maar eens bekeken met de wind in de rug, want het rookte behoorlijk. Even later kwamen we ook Hans en Cecile tegen die ons uitnodigden voor een koele druk in een klein strandrestaurantje. De rest van de dag was het luieren en zwemmen.

Na het diner van die avond, wat best smaakte na een dag zon, wind en water, was het nog een slaapmutsje nemen bij Hans ter afscheid, daar we de volgende dag naar Surabaya zouden vertrekken.


Zondag 4 februari 1990.

Op ons gemak de bagage ingepakt en aan het strand een lichte lunch gebruikt. Het waren een paar mooie zonnige dagen geweest op Bali.

Te 17.30 uur vertrokken we met het vliegtuig naar Surabaya op het eiland Java, waar we met een uur tijdsverschil te 17.25 uur aankwamen. Het koste ons veel moeite om een taxi naar de stad te krijgen en later ook om daar een slaapplaats te vinden tegen een redelijke prijs. Uiteindelijk kwamen we in hotel Brantas terecht, wat er op het eerste gezicht redelijk uitzag. Na ons wat te hebben opgefrist vonden we op onze wandeling een klein restaurantje aan de rivier oever, alwaar we voor weinig geld toch zeer goed en smakelijk te eten kregen.

Aangezien we de volgende dag van plan waren door te reizen naar het eiland Madura gingen we bijtijds naar bed. Van slapen kwam pas wat na een zeer intensieve jacht op de nodige muggen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten