woensdag 14 september 2011

OOST-BALI TOUR.


EEN REIS OVER ZES 

INDONESISCHE EILANDEN.


OOST-BALI TOUR.

Vrijdag 2 februari 1990.


Het beloofde goed warm te worden deze zonnige dag. Wayan die gereed stond met het minibusje vertelde ons, dat voordat wij op Bali aangekomen waren, het iedere middag zwaar had geregend en dat het gisteren pas de eerste droge dag sinds weken was geweest. We hadden zeker een goede invloed op de weergoden of ze vonden dat we al genoeg regen hadden gehad.
We wilden eerst naar het plaatsje Candidasa rijden om daar eens polshoogte te nemen, wat logement, de prijs en ligging aanging.


Te Goa Lawah maakten we een stop en bezochten er een grot vol met vruchten etende vleermuizen. In de grot zelf was een hindu tempel geplaatst. Het plafond en de wanden hingen vol, beter gezegd "zagen zwart", van de vleermuizen welke piepten, vreselijk stonden en voortparen, dat het niet mooi meer was. Hierna verder gereden naar Candidasa.Candidassa was eens een klein vissersdorpje, maar nu staat er logement na logement aan het strand gebouwd. Het was er rustig en de prijzen waren er ook redelijk, maar het min punt was, dat je ruim 65 km van het vliegveld verwijderd was en dat het strand meer stenen had dan zand. We genoten er, met het geluid van de zee op de achtergrond, van een goede en smakelijke lunch, waarna we onze tocht voort zetten. We reden een stuk verder langs de kust om dan af te slaan in de westelijke richting landinwaarts naar de plaats Tirtagangga.

Alhoewel het wegdek hier en daar wel te wensen overliet genoten we van het landschap en stopten op z'n tijd om een opname te maken. In Tirtagangga bezochten we de oude koningsbaden, maar het mooiste waren de rijstvelden om te zien.


Via Selatan en Salat zetten we onze landschap tour voort om bij Muncan weer terug te keren, daar de weg te slecht was om met het busje verder te rijden, wat met een jeep nog mogelijk was geweest. Bij Salad reden we weer zuid-westelijk naar beneden via de plaatsjes Iseh en Sideman in de richting van Klung Klung en vandaar naar Gianyar.


In Gianyar stroopten we de daarbij gelegen plaatselijke houtmarkt af en andere handwerk winkeltjes. Het resultaat was een niet al te grote gevlochten mand met deksel en een paar leuke stukjes houtsnijwerk voor een zeer lage prijs, die we bereikten door het nodige afdingen.
Langzaam reden we terug naar ons verblijf in Kuta.

Nadat we Wayan met de chauffeur hadden laten afrekenen gingen we eerst naar het strand en maakten we een lange wandeling tijdens de zonsondergang, waar we goede eetlust aan overhielden. We maakten het deze avond niet te laat, daar we wat achterstallige slaap wilden inhalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten