dinsdag 30 augustus 2011

RANTEPAO - UJUNG PANDANG.


EEN REIS OVER ZES 

INDONESISCHE EILANDEN.


RANTEPAO - UJUNG PANDANG.


Donderdag 25 januari 1990.


Het was een stralende dag toen we na afgerekend te hebben in het hotel onze bagage inpakten in het busje. We kregen er bijna spijt van om weer terug te reizen naar Ujung Pandang.


Het bleef de gehele terugreis mooi zonnig weer en maakten, zoals afgesproken regelmatig een korte stop om eens rond te kijken en van het landschap te genieten, wat zeer afwisselend was.

Zo maakte onze chauffeur ons attent op een creatie van de natuur. Deze creatie wordt de "Nona of Lady Mountain" genoemd en met een beetje fantasie, als je dit goed bekeek, was de naam best te verklaren.In Pare- Pare maakten we een lunch stop bij een chineesrestaurant en genoten er van een zeer smakelijke schotel vers gevangen vis, waarna we onze reis naar Ujung Pandang voort zetten.


Ruim een uur rijden verwijderd van Ujung Pan dang, werd de lucht plotseling aarde zwart en duurde het ook niet lang of het begon te regenen en niet zo zachtjes ook. Het had meer weg van een hemelse vloedgolf.

Daar we het busje toch tot onze beschikking hadden, reden we eerst langs het Garuda agentschap om onze vlucht voor de volgende dag naar Ambon te boeken, waarna we in het Marranu Hotel een kamer namen en niet veel later in de gietende regen van het zwembad genoten.


Toen het eindelijk droog werd besloten we wat aan het versterken van de inwendige mens te gaan doen, wat weer heerlijke vis werd. Hierna namen we een poging om nog wat rond te wandelen, maar dat was van korte duur daar de volgende regenbui alweer losbarstte. Het bleef dan ook de gehele nacht stevig door regenen met onweer en hadden dan achteraf enorm geluk gehad met het weer in de afgelopen dagen in Toraja.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten