dinsdag 22 maart 2011

VOORJAARSKRIEBELS. 2011.VOORJAARSKRIEBELS. 2011.s'Morgens was het gazon nog wit van de nachtvorst maar dat verdween al snel door de zonnestralen. Tegen de middag ging ook de wind liggen en werd het een zeer fraaie voorjaarsdag.Dan krijgt een mens de kriebels en moet je er op uit. Dus naar het natuurgebied Leudal gegaan.
Het Leudal ligt tussen de gemeenten Heythuysen, Roggel en Haelen en dankt haar naam aan de door de erosie ontstane landschap door de beek de Leu.


Leudal is ook de nieuwe naam van de gemeente die ontstaan is door het samengaan van de gemeenten Haelen, Heythuysen, Hunsel, Horn, Roggel en Neer. Het is nu de grootste gemeente in oppervlakte in de provincie Limburg.Eerst een stop gemaakt in Horn en het daar gelegen kasteel bezichtigd, kasteel Horn. Van Horn naar Heythuysen gereden en onder weg een kijkje genomen bij 'De Bedelaar'. Via Heythuysen naar het Leudal gereden en daar een mooie wandeling door de natuur gemaakt naar de Ursulamolen gelegen aan de Leubeek. Na een verfrissing in het zonnetje, met de jas uit, een wandeling gemaakt door het park van het voormalige Elisabethklooster. Als laatste een stop gemaakt in Haelen voor een kijkje bij het kasteel Aldenghoor.

                      Een mooie voorjaarsdag die ook eindigde met een fraaie zonsondergang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten