zaterdag 11 januari 2020

USCGC EAGLE. (SCHIP)

      DE NAAM VAN DE VOGEL 

            UIT HET WAPEN 

           VOOR HET SCHIP.


USCGC EAGLE.

De USCGC Eagle liep op 30 juni 1936 van de helling van de Duitse scheepswerf Blohm en Voss in Hamburg te water onder de naam Horst Wessel en werd onder die naam in dienst gesteld als Duits opleidingsschip. Horst Wessel was een belangrijk lid van de Duitse nazi partij.
Het schip was het tweede van bijna vier-zusterschepen, waarvan de andere de Gorch Fock, later de Russische Tovaritsj, de Albert Leo Schlageter, later de Portugese Sagres. en de Roemeense Mircea.
Tot haar kenmerken behoorden een zeiloppervlak van 1985 m² over 22 zeilen, een fokken- en een grote mast van 45,7 meter boven de waterspiegel en voor- en grootondermarsra's die 24 meter maten. Het staande want van de bark zou, achter elkaar gelgd, 32 kilometer lang zijn. Het schip was uitgerust met een hulpdieselmotor en kon een snelheid lopen van 10 knopen.

Het schip heeft een lengte van 89,7 meter, breedte 12 meter, diepgang van 6,2 meter.  De romp was opgebouwd uit stalen platen met een dikte van 10 mm en er waren over de volle lengte twee stalen dekken met een verlaagd halfdek en verhoogde dekken voor en achter. Het opperdek was ook van staal en was belegd met teakhouten dezen van 75 mm dikte.
De Horst Wessel was het vlaggenschip van de Duitse opleidingsvloot tot ze in 1939 werd opgelegd en na de WO-II door de geallieerden, de Verenigde Staten van Amerika in beslag werd genomen.


Va de Tweede Wereld Oorlog nam de Verenigde Staten het schip in beslag als onderdeel van de Duitse herstelbetalingen.
De bark werd toegewezen aan de US Coast Guard, die gedurende de oorlog zeer nuttig gebruik had gemaakt van het Deense opleidingsschip Denmark, dat was gebouw voor de opleiding van koopvaardij officieren.

Op 15 mei 1946 werd het schip aan de VS overgedragen en werd het schip omgedoopt tot de USCGC (United States Coast Guard Cutter) Eagle, als opleidingsschip voor cadetten van de Kustwachtacademie. het schip heeft een vaste bemanning van 65 koppen en ruimte voor 180 cadetten, waaronder mannen als vrouwen. Haar thuishaven is New London.


De Eagle laat nu al bijna 75 jaar de 'Stars and Stripes' van de VS zien in havens van beide Amerika's, evenals die van Europa en andere delen van de wereld.
Op uitdrukkelijk verzoek van de toenmalige president John F. Kennedy kreeg de romp van het schip haar huidige kleurenschema met schuine balken in oranjerood en blauw tegen een witte ondergrond met in de rode balk het logo van de Coast Guard. Dit logo siert nu al de schepen van de kustwacht van de VS. Tijdens de jaarlijkse twee reizen in de zomer slapen de cadetten in hangmatten.

Het boegbeeld van de USCGC Eagle zou geen Eagle zijn, de vogel die ook voorkomt in het wapen van de Verenigde Staten van Amerika.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten