maandag 13 december 2010

DIT WAS DAN PORTUGAL.

DIT WAS DAN PRACHTIG PORTUGAL.
Aan alles komt een einde en zo ook aan onze reis dwars door Portugal. Een reis waar we van genoten hebben. Natuurlijk is er veel meer te zien in dit land, maar een mens kan nu eenmaal niet alles zien. Iedere streek had weer iets anders te bieden. Eten en het drinken was goed en smakelijk. Zo is het in Lissabon genieten van geroosterd speenvarken, in Nazaré van de vis en in Porto kan je zelfs genieten van gebakken varkensoortjes. Ieder zijn smaak. Gewoon even weg uit de drukke straten en een klein lokaal restaurantje opzoeken en de kwaliteit en service is er niet minder om.Tijdens ons verblijf in Porto kwamen we op onze eerste avond in een kleine taverne terecht. De lokale wijn werd uit een mandfles geschonken in een groot bierglas en het smaakte er niet minder om en ook wat eten aanging was er geen probleem. Ieder dag, na onze omzwervingen, dat we er binnen kwamen werd zonder dat we er om moesten vragen door de waardin onze verfrissende wijn ingeschonken. Het was gewoon puur gezellig onder de lokale bevolking.

Op onze laatste avond, wat we vertelden, kregen we een goede fles portwijn als afscheidsgeschenk. De vriendelijkheid, hartelijkheid en behulpzaamheid van de bevolking is geweldig.Het was een verrassing om bij het vertrek uit Porto nog even rond te cirkelen boven de stad met de Douro en haar bruggen. Ook de aanvlieg route naar Schiphol was fraai.
Maar als je dan dit ziet vanuit het vliegtuig dan moet zeker een goed gevoel geven om weer (bijna) thuis te zijn en te voelen. Echt Hollands
Geen opmerkingen:

Een reactie posten