woensdag 8 december 2010

BRAGA. PORTUGAL.


BRAGA - PORTUGAL.

BRAGA. (stad)Braga is een stad in het gelijknamige district Braga in Portugal. De gehele gemeente heeft een oppervlakte van 183 km². Het huidige inwoners aantal ligt boven de 165.000 inwoners.

Het is een stad met een zeer oude geschiedenis.

Al in de prehistorie woonden er mensen en ten tijde van de Romeinse Keizer Augustus ( 16 v.chr) werd er een stad gesticht, Bracara Augusta genoemd. Het werd de hoofdstad van de provincie Lusitania. Er kwam een einde aan de Romeinse macht door de inval van de Sueven die de stad tot hun hoofdstad maakten (409-584). Bisschop Martin van Dumio, een groot religieus figuur in die tijd, wist de Sueven te bekeren tot het katholieke geloof rond 550. Het belang van de stad verminderd met de komst van de Visigoten. In 716 kwam de stad in het bezit van de moslims van Al-Andalus en verloor het zijn status als bisdom.

In 753 nam Afons I van Asturië de stad in, maar deze werd in 985 weer heroverd door de moslims van Al-Mansur ibn Abi Aamir. Deze heerschappij duurde tot 1040 toen koning Ferdinand I van Castilië de stad weer veroverde op de moslims.Het bisdom Braga werd gerestaureerd rond 1071 en de bisschop begon aan de bouw van de kathedraal van Braga.

Van 1093 tot 1147 was de stad de residentie van het Portugese hof.


Vanuit het stadspark van Braga heeft men een prachtig uitzicht op het Portugese heiligdom in Tenões de Bom Jesus do Monto.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten