woensdag 24 november 2021

BIBBY LINE. (GB)

 


       MEER DAN 200 JAAR OUD.




BIBBY LINE.

De Bibby Line werd in 1807 opgericht door de eerste John Bibby (1775-1840). Het is gedurende haar 200-jarige geschiedenis in de meeste scheepvaartgebieden actief geweest en beweert de oudste onafhankelijke diepzeerederij ter wereld te zijn.

(De ss. Donau was een van de eerste stoom-zeilschepen gebouwd voor Bibby Line in 1856 en werd in 1873 verkocht aan de Leyland Line.)

De Bibby Line is een Brits bedrijf dat zich bezighoudt met scheepvaart en maritieme operaties
Het moederbedrijf . Bibby Line Group is gevestigd in Liverpool.

Het was een van de eerste bedrijven ter wereld die zijn hele vloot uitrustte met radio verbinding, door de gevestigde Radio Communication Company.





Samen met andere Britse rederijen heeft het in de karen zeventig en tachtig moeilijke economische omstandigheden doorsteen, maar het overleefde door diversificatie naar drijvende accommodatie.
De groep diversifieerde in de jaren tachtig in afzonderlijke divisies, waaronder Bibby Financial Services, die in 1982 werd opgericht.
Het moederbedrijf heet tegenwoordig Bibby Line Group en is een wereldwijde onderneming van 800 miljoen Britse pound, actief in veertien landen en met 4.000 mensen in sectoren, waaronder detailhandel, financiële dienstverlening, distributie, scheepvaart en infrastructuur.
De groep staat bekend om haar financiële donaties en vrijwilligersuren aan meer dan 1.000 goede doelen.

Bibby Line heeft momenteel geen schepen meer in de vaart.

Het logo in de vlag, op een rood veld een gouden hand met een zwaard en om de pols een wrong, verwijst naar Bibby Baronetcy, van Tarporley in het graafschap Palatine van Chester. het is een titel in de Baronetage van het Verenigd Koninkrijk. De eerste baronet was Sir Arthur Harold Biddy (1889-1986) In het officiële wapenschild wordt de de arm geflankeerd aan iedere zijde door een escallop met er onder het motto Vi Et Virtute.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten