vrijdag 17 september 2021

YANG MING LINE. (TAIWAN)

 

 HISTORISCHE BANDEN UIT DE 

    QING-DYNASTY VAN CHINA.



YANG MING LINE.


Het bedrijf werd in 1972 opgericht als een rederij, maar heeft historische banden door de fusie met de China Merchants Steam Navigation Company
(1872-1995), die dateert uit de Qing-dynastie uit China.


Tussen juli en september 2018 stemde Yang Ming ermee in om een dienst aan te bieden vanuit de haven van Keelung in Taiwan, naar de Verenigde Staten voor twee partijen van elk twintig containers, die meer dan 1700 ongebruikte splijtstofstaven bevatten, nadat de Taiwan Power Company had besloten de deuren te sluiten van vierde te bouwen kerncentrale. Veiligheidsproblemen met betrekking tot mogelijke lekkage van radioactive materialen werden geuit en de eerste zending werd begeleid door meer dan 200 politiemensen en bedrijfsfunctionarissen.

(ms. Yang Ming Warrenty.)


Op 10 maart 2019 heeft Yang Ming twee extra schepen van 14.000 TEU aan haar vloot toegevoegd, de 'YM Warrenty' en de 'YM Wellspring'.  De schepen werden gebouwd in Japan bij de Imabari Shipbuilding, voor een bedrag van bijna 99 miljoen US dollar per stuk. De extra tonnage is samengesteld uit de eerder geleverde zusterschepen 'YM Wellbeing', 'YM Wonderland' en 'YM Wisdom'.




In mei 2019 werd in het kader van de verbetering van het netwerk een overeenkomst bereikt met de Canadian Pacific Railway om containers per spoor van de haven van Vancouver in oostelijke richting naar heel Canada te laten vervoeren.


De Yang Ming Group omvat een logistieke eenheid, Yes Logistics Corp. en Jing Ming Transport Co, containerterminals in Taiwan, België, Nederland en de Verenigde Staten, evenals stuwadoorsdiensten  te Port of Kaohsiung te Taiwan.
Het service bereik van Yang Ming omvat meer dan 70 landen met meer dan 170 servicepunten. De rederij exploiteert heden een vloot van 101 containerschepen tot 14.000 twintig voet equivalente eenheden (TEU) en 17 bulkcarriers.


Yang Ming heeft een alliantie samen met Hapag-Lloyd, HMM Co Ltd en Ocean Network Express onder de naam THE ALLIANCE. The Alliance is bedoeld om 34 diensten aan te bieden, waarbij maandelijks 81 verschillende havens worden aangedaan.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten