woensdag 1 september 2021

FABRE LINE. (FRANKRIJK)

 

EEN VAN DE OUDSTE REDERIJEN

           VAN FRANKRIJK.



FABRE LINE.

De Fabre Line of volledig vermeld als; Compagnie Francaise de Navigation a Vapeur Cyprien Fabre & Compagnie, wae een Franse rederij opgericht in 1881 door Cyprien (Cyprioot) Fabre.
Het begon met het exploiteren van een kleine vloot zeilschepen in 1865 met aanloophavens als: New York, Rhode Island, Boston, Ponta Delgada, Madeira, Lissabon, Piraeus, Saloniki, Athene, Algiers, Marokko, Beiroet, Napels, Palermo, Alexandrië, Jaffa, Haifa, Constantinopel, Monaco en Marseille.

 
In 1886 werden de James W. Elwell & Co. de agenten van de Fabre Line van vracht- en passagiersstoomschepen tussen mediterrane havens en New York.
In april 1911 kondigde James W. Elwell & Co, als algemeen agenten van Fabre Line, aan dat de lijn een post-, passagiers- en vrachtdienst tussen New York en Portugal had geopend.
Deze nieuwe dienst stelde Portugal en Spanje open voor het toerisme in de Verenigde Staten.

In juni 1911 begonnen de Fabre Line stoomschepen met de Trans-Atlantische dienst naar India-point in Providense, Rhode Island.
Tussen 30 juni 1912 en 30 juni 1913 bracht Fabre bijna 12.000 voornamelijk Italiaanse en Portugese immigranten naar het Lonsdale Dock in Providence. De route was zo populair dat Fabre in 1914 een extra pier bouwde. De dienst ging door tot 1934.
De Fabre Line was de enige route naar het zuiden van de provincie New England in de Verenigde Staten.


In 1933 onder het bestuur van Jean Alfred Fraissinet, eigenaar van de Nouvelle Sociéte Maritime de Navigation à Vapour (Companie Fraissinet), werd het de Companie Générale de Navigation. Jean Fraissinet trouwde met Mathilde Cyprien-Fabre.

In 1930 integreerden de twee rederijen, evenals een derde lijn, hun activiteiten om hun commerciële concurrentievermogen wederzijds te vergroten.



Een van de grootste en bekendste schepen van de rederij was het cruise-lijnschip  de ss. 'Providence'.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten