donderdag 30 januari 2014

FULGER. M.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 1-C)

M.S. FULGER.

25 AUGUSTUS 1983 T/M 28 DECEMBER 1983.


Met in de avond een geweldig mooie zonsondergang en een volledig verkleurde hemel koersten we naar onze volgende loshaven Lome in Togo.


In Lome lagen we vlak bij een visverwerkende fabriek en de lucht was vaak niet te harden als de wind ging liggen. Maar ook een uitstapje aan de wal deed ons niet veel veranderen aan de vislucht, daar er overal vrouwen bezig waren met het drogen van kleine visjes in de zon. Veel was er verder niet te beleven.
Na het lossen van de rest lading te Lome keerden we terug naar Fos sur Mer voor nieuwe lading orders.


Bij het passeren van Straat Gibraltar leek het wel of de rots in brand stond door het laatste zonlicht tegen een zwaar onweerslucht boven de rots.
Te Fos sur Mer werd geladen voor enige havens in de Middellandse Zee.

Van de rest van deze reis heb ik geen afbeeldingen. Het probleem was mijn camera, want zodra ik een nieuwe film had ingelegd en de klep had gesloten begon de camera de film gelijk volledig door te spoelen alsof deze vol was. Dit bleek zo niet te verhelpen en koste me enige filmrolletjes.
Bij terugkeer in Nederland, na te Fos sur Mer met verlof te zijn gegaan, bleek dit een fout in de elektronica van de camera te liggen en vervangen hiervan was net zo duur als de aanschaf van een nieuwe camera.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten