dinsdag 21 januari 2014

DILOMA M.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 1-B)

M.S. DILOMA.

5 OKTOBER 1979 T/M 12 JANUARI 1980.

We maakten verschillende reizen tussen Arsew en Genua. 
Na weer te Genua gelost te hebben kregen we orders om te gaan laden te Banyãs aan de kust van Syrië.
Deze lading was bestemd voor Fos sur Mer in Frankrijk 
  

Het werd een stormachtige reis naar Fos sur Mer over de winterse Middellandse zee. Het schip dook regelmatig diep in de golven met haar boeg.


Het bleef slecht weer en dat getuigd deze opname van 23 december 1979.


Ook de Kerstdagen  was het weer bar slecht zodat we zelfs motor vermogen moesten terug nemen. Het werd dan ook geen ´Stille Kerstnacht´ voor de opvarenden van de Diloma.


Hoog slaan de golven over de boeg en zodoende werd het Kerstdiner aan boord uitgesteld totdat we beter hadden. 


Zo ging het dan door tot enige dagen na de Kerst. Zodoende werd het Kerstdiner maar gelijk gevierd met de Nieuwjaarsdiner aan boord. Het was een reis met dagen vertraging door het slechte weer.

Enige dagen voor aankomst Fos sur Mer nog steeds in slecht weer kregen we een  'black out', wat betekend dat de stroom was uitgevallen. Ook de noodgenerator startte niet automatisch wat normaal gebruikelijk was.
Er zat niets anders op om de noodgenerator lokaal te starten wat ook niet lukte en toen bleef er niets anders over om de motor van de generator met de hand aan te slingeren. Bij het aanslingeren van de motor ging ik door mijn rug op een dergelijke pijnlijke manier, dat dit betekende dat ik bij aankomst te Fos sur Mer het schip zou moeten verlaten om met ziekte verlof te gaan. Het licht kregen we weer aan het branden en de stroomvoorziening op het scheepsnet, maar voor mij was het over en uit. Zodoende dit zeer korte contract op het m.s. Diloma.

Vanwege het slechte weer gedurende de Kerstdagen op de Middellandse Zee schreef ik het volgende artikeltje voor het maatschappij blad 'Schip en Ka'. Maar door de late inzending werd dit pas het volgende jaar 1980 in december geplaatst.Geen opmerkingen:

Een reactie posten