donderdag 25 juli 2019

VLAG VAN DE AARDE IN RUIMTEVAART.

EEN PLANEET MET VELE LANDEN

                  DIE ELK HUN 

           EIGEN VLAG HEBBEN  

 DIE HEN VERTEGENWOORDIGEN.



EEN VLAG VOOR ONZE AARDE.

In deze tijd dat we maar steeds meer willen weten over hoe en wat op andere planeten, kan je ook de vraag stellen hoe we ons daar gaan vertegenwoordigen.
Het zijn nu reeds vier grote naties die voet zetten op onze maan; Verenigde Staten van Amerika, Rusland, China en India. Ieder van hen zal een natie vlag op de maan plaatsen en waarschijnlijk zal het ook 'landje pik' gaan worden, wat wie toebehoord.
Maar wat als er een gezamenlijke vlucht naar een andere planeet gaat en we ontdekken daar levende bewoners? Zouden we ons dan niet  kenbaar maken met een vlag?

DE VLAG AARDE.

Huidige expedities gebruiken verschillende vlaggen afhankelijk van welk land de financiering voor de reis regelt. Het is nu de bedoeling dat bij volgende ruimte expedities we de vlag van onze aarde gaan gebruiken, die door de Zweed Oskar Pernefeldt van de Beckmans College of Design in Stockholm is ontworpen in 2015.
Dit om de mensen op aarde eraan te herinneren dat wij samen op deze planeet leven. 
De donkerblauwe kleur werd gekozen om contrast te hebben met de duistere ruimte waarin de ruimtevaarders zich begeven. De witte ringen staan symbool voor de witte ruimtepakken. De ringen vormen een soort van bloem om het leven op aarde te benadrukken. Het geheel ging in samenwerking met de NASA.


                                                Een beeld van de toekomst in de ruimte!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten