zondag 1 juli 2018

ZUID-AFRIKA RONDREIS. 'THE BIG FIVE' SWAZILAND - ZULULAND. (DEEL 15)

WILD ZUID-AFRIKA RONDREIS. 

            'THE BIG FIVE' (15)SWAZILAND - ZULULAND.

In de vroege ochtend verlaten we het Happy Valley Hotel om na een fraaie rit Swaziland te verlaten vis de grenspost Nhlangano, alwaar we weer een stempel verkregen in ons paspoort. We rijden nu in de richting van het oosten en de Indische Oceaan naar de plaats Hluhluwe waar ons hotel ligt, waar de drie nachten zullen verblijven. Tijdens onze reis naar Hluhluwe zagen we enorme plantages met eucualyptus bomen en in de meer drassige gebieden de 'Koortsboomen' met hun witte stammen. 
Het Bonamanzi hotel bestaat uit lodges, waarin vier appartementen zijn ondergebracht en aan het nabij gelegen meer enkele lodges. Om het terrein van het hotel te betreden reden we eerst over een lange laan met aan een zijde de koorts bomen. Via een checkpoint, rijdt men verder door een stuk prachtige natuur met veel inheemse dieren die grazen langs de weg, naar de receptie van het hotel. 


Het is een enorm groot terrein vol met bomen en planten en je waant je in het paradijs als je rustig hiervan zit te genieten voor je lodge en dan onverwachts een kudde Impala's aan je voorbij ziet trekken en even later een paartje Nyala.
De kamer was niet al te groot, maar schoon en voorzien van goede bedden. Toilet- en badruimte was ruim en schoon. 
In de bomen hingen diverse soorten vruchten, waarvan we naam niet eens kenden.
In een kleine vijver weerspiegelde zich de natuur.

Na een zeer goed diner keerde een ieder spoedig naar zijn lodge om van een goede nachtrust te genieten.  Zie vervolg; ZUID-AFRIKA RONDREIS. 'THE BIG FIVE'. DE KOORTS BOOM. DEEL 16.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten