maandag 9 juli 2018

ZUID-AFRIKA RONDREIS. 'THE BIG FIVE'. N - DRAKENSBERGEN - HOWICK FALLS. DEEL 26.

WILD ZUID-AFRIKA RONDREIS. 

           'THE BIG FIVE' (26)NOORDELIJKE DRAKENSBERGEN - HOWICK FALLS.

We vertrokken op tijd uit ons hotel na het ontbijt, daar we deze dag een aardige afstand hadden af te leggen. Helaas liep er vertraging op, daar er een alarmlichtje op het console van de bus bleef branden. Dus besloot onze chauffeur, Marcus, om in Underberg eerst even naar een garage te gaan. Onderweg kwamen we kuddes koeien tegen op weg naar het weiland; Fries stamboek vee.
Wij werden tijdelijk afgezet op het pleintje, vanwaar we dag eerder met de 4x4 drive jeeps waren vertrokken. Veel winkels waren reeds open.

Nadat het euvel was verholpen in de garage konden we onze reis voortzetten naar het plaatsje Howick, waar een prachtige waterval te zien zou zijn.
De waterval heeft een hoogte van 95 meter en is gelegen in de Umgeni rivier. De KwaZulu bevolking noemt het de KwaNogqaza wat betekend; "Plaats van de Lange". 
Daar het hier al maanden lang niet had geregend stortte er minder water naar beneden, en was het niet zo spectaculair als we verwachten.
In het plaatsje gebruikten we een goede lunch , alvorens onze reis voort te zetten en volgden de N3 om bij de plaats Estcourt af te buigen en via Winterton naar Bergville te rijden waar ons hotel was gelegen voor deze komende nacht.Het plaatsje Bergville ligt op een hoogte van 3738 feet of 125 meter boven de zeespiegel met in de verte een prachtig uitzicht op de noordelijke uitlopers van het Drakengebergte.
Nadat de gehele hotelstaff was verschenen om onze koffers naar de verschillende bungalows te vervoeren, ging een ieder dat doen waar hij of zij zin in had.
Zo werd de omgeving van het hotel verkend.Om de dag af te sluiten begaven enige van ons zich naar de bar van het hotel, voor een goed glas Kaapse wijn te drinken.
De bar bleek het hobby project te zijn van het hotel personeel. Alle meubels en wandbetimmering waren vervaardigd van hout van oude pallets, waarachter men verlichting had geplaatst tegen een oranje-rode beschilderde wanden.
Het was eens iets anders en in de open haard brandde een heerlijk verwarmend houtvuur. 
Het was onze laatst vakantie avond in Zuid-Afrika.
   Zie vervolg: ZUID-AFRIKA RONDREIS. 'THE BIG FIVE'. SOWETO - JOHANNESBURG.
                                                                            DEEL 27.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten