maandag 2 januari 2017

VUURWERK OVERLAST.

GENIETEND OF VERNIELEND HET NIEUWE JAAR INGAAN.


VUURWERKOVERLAST.

Het afsteken van vuurwerk bij de jaarwisseling is een traditie geworden. Helaas is het voor veel mensen moeilijk of zich aan de regels te houden; hoe, wat, waar en wanneer om overlast te voorkomen.

Deze overlast begint zodra het vuurwerk verkocht mag worden in de winkels, maar in het grensgebied met België is het al dagen van te voren begonnen met dove knallen in het natuurgebied.
O wat een lol om een boom te ontwortelen en over het wandelpad te laten vallen door gebruik van verboden zwaar vuurwerk.
Zijn er geen bomen die het moeten ontgelden dan zijn het wel de verkeersborden, vuilnis bakjes of brievenbussen die het moeten ontgelden.


Het vuurwerk is om van te genieten en niet om overlast te verzorgen.
Veel gemeentes hebben dan ook een vuurwerk verbod afgekondigd voor bepaalde gebieden en verzorgen rond de jaarwisseling zelf een grandioos fraai vuurwerkspektakel.
Het is dan gezamenlijk hiervan genieten en je spaart geld uit en voorkomt ongevallen.Maar na het middernachtelijk gezellig verpozen blijven achter de resten en de dozen.
Dit afval laten veel vuurwerk afstekers gewoon liggen onder het moto dat ruimt te gemeente wel op.
Men neemt ook vaak niet de moeite een ruime plaats uit te zoeken om het vuurwerk af te steken.
Hier gebeurde het in de straat juist daar waar veel auto's staan geparkeerd terwijl er tegenover een groot braak liggend stuk veld aanwezig is. Laten we het dan maar niet hebben op het gebroken glaswerk van lege flessen dat er tussen ligt.WENS JE DAN IEDEREEN EEN 'HAPPY NEW YEAR', RUIM DAN OOK DE TROEP OP!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten