maandag 30 december 2013

KOROVINA S.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL1-F) KEPPEL SHIPYARD SINGAPORE (2)

S.S. KOROVINA.

KEPPEL SHIPYARD SINGAPORE (2).

Op de eerste vrije zaterdagmiddag werd door Keppel Shipyard een party aangeboden aan alle staff-officieren en echtgenotes van de daar aanwezige schepen. Zo maakten we dan kennis met de kapitein, Yurin Borisnov, van de walvisvaarder de Vladiwostok. Het was een boom van een man en geboren in het koude Siberië, maar toen hij na enige wodka's de vrouw van onze tweede stuurman ontmoette ontdooide hij volledig. Na het nodige heen en weer gepraat werden we door hem uitgenodigd voor een borrel met hapje bij hem aan boord en omhelsde hij onze dames hartelijk bij het afscheid.
De tweede stuurman zag die afspraak niet zitten en sleepte zijn vrouw op de avond van de afspraak mee naar de bioscoop.


( De potvis tand met ingegraveerd 'Mobey Dick', de walvis in strijd met de octopus.)

We werden rijkelijk voorzien van Russische hapjes met veel vissoorten. witte wijn voor de dames en wodka voor de heren. Bij het afscheid kregen we allemaal een blikje kaviaar en een door hem persoonlijk ingegraveerde potvis tand als geschenk.
Maar we zouden de komende dok periode nog vaker met hem in contact komen.

Op de tweede zondag in dok werden we met zij die vrij hadden van wacht gezamenlijk in een autobus geperst voorzien van een lunch pakket voor een rondrit over het eiland. Dit werd ons door de werf aangeboden.


Zo bezochten we de fraaie Sultan Moskee en mochten deze ook van binnen bezichtigen na onze schoenen te hebben uitgetrokken.Ook werd er een stop gemaakt bij de Chinese tempel Leung San. Hierna brachten we een bezoek aan de 'Dievenmarkt'. Deze naam komt van het feit dat je hier vaak de gestolen goederen uit je huis of auto weer te koop worden aangeboden. Al was dit dan nu verleden tijd er was het voorstelbare en onvoorstelbare te koop.Een volgende stop was bij de Boeddha tempel van de 'Duizend lichten'. ook hier mochten we na het uitrekken van onze schoenen naar binnen.( De vruchten en bloemen van de 'Canonball Tree'. of te wel de 'Kanonskogel boom'.)

Na de lunch in de Singapore Botanical Garden reden we naar de krokodillen farm.


Bij deze krokodillen kwekerij worden krokodillen groot gebracht voor de leer industrie. Leer voor het maken van zeer exclusieve schoenen en tassen.


Echt diervriendelijk kwamen deze beesten niet aan hun einde, daar ze bijna nog levend werden gevild om de kleur van de huid te behouden. Na het villen werden de huiden opgespannen en gedroogd waarna ze geloogd werden en verder verwerkt voor productie van peperdure artikelen.
Het was dan ook niet te verwonderen, dat niemand van ons er ook maar één dollar cent aan heeft uitgeven.

Het uitstapje door de werf georganiseerd werd door ons zeer gewaardeerd. En nodigde enige van de westerse managers met hun vrouw uit om bij ons aan boord Sint Nicolaas te komen vieren. We moesten wel even uitleggen dat het niet de Santa Claus was die zij kenden. Geen opmerkingen:

Een reactie posten