zaterdag 22 december 2012

VLAGGEN VAN DEZE WERELD. ( DEEL 7 )

AFWIJKENDE VLAGGEN.

VLAG VAN PARAQUAY.De vlag van Paraquay ( Midden-Amerika ) heeft twee verschillende kanten. Aan de ene kant staat het wapenschild van het land afgebeeld ( zie boven ) 


en aan de andere kant staat een leeuw afgebeeld met daar boven de nationale leuze Paz y Justicia.

Het wapen is rond van vorm en heeft in het midden een cirkel met blauw veld waarin een gele ster met vijf punten. Rond de blauwe cirkel met de star links een palmtak en rechts een olijftak. Hieromheen een rode band met de naam van het land 'Republica del Paraqauy'.
Het wapen zelf wordt omringt door de kleuren van de vlag Rood-Wit-Blauw. Het Rood-Wit-Blauw is afgeleid van de Franse driekleur.DE VLAG VAN CYPRUS.

Op de vlag van Cyprus ( en de nieuwe vlag van Kosovo ) staat de kaart van het land afgebeeld.
De vlag werd op 16 augustus 1960 in gebruik genomen.  Het kopergeel staat voor het vele kopererts dat uit de bodem van het eiland wordt gewonnen. De twee olijftakken staan symbool voor vrede.


Cyprus ie verdeeld in een Turks deel in het noorden van het eiland waar de bevolking haar eigen vlag in ere houdt waar in de vlag van Turkyë is verwerkt.
  
 Het groene gedeelte op het kaartje is het Turkse deel van het eiland.In de praktijk wordt de vlag van Cyprus ook niet gevoerd op het Griekse deel van het eiland en gebruikt men daar de vlag van Grikenland.


VLAG VAN KOSOVO.


Het blauw en het goud (geel) staan voor de toekomst van dit nieuwe land na de val van Joegoslavië. Beide kleuren komen ook voor in de vlag van de Europesche Unie waar het land lid van wil worden. Blauw symboliseert tevens vooruitgang.
De zes witte sterren symboliseren de zes etnische groepen die in het land leven: Albanezen, Serviërs, Gorani, Bosniakken, Turken en Roma.

Er is ook een voorstel om ook de toekomstige vlag van het continent Antartica zo te maken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten