zaterdag 8 december 2012

SNEEUWVAL 7 DECEMBER 2012.

           KONINGWINTER 

       DOET ZIJN INTREDE.

                     7 DECEMBER 2012. Ze hadden het voorspeld, maar zowaar kwam het ook nog eens uit deze keer. Een flink pak sneeuw in het gehele land. Voor zij die de weg op moesten voor hun werk was het minder prettig en was het aanpassen aan het verkeer op de snelweg.


Om het pad naar de voordeur begaanbaar te houden was het deze dag twee keer sneeuwruimen en zo ook het trottoir voor de voortuin van het huis. De auto op de oprit wel uitgegraven, maar verder laten staan en de boodschappen stevig aangekleed te voet gedaan en dan even bijkomen in de winkel van de warme bakker.


          Zo tussen het sneeuwruimen door even de natuur ingaan om wat winterse plaatjes te maken.


                                                 ( Het bruggetje over de Vlootbeek in het bos.)                                                  ( Een doorkijkje op de Vlootbeek.)


En als je dan van het stevig doorlopen warm  bent geworden is er altijd wel een ijzigbankje waarop je even kan afkoelen. Nee dan maar even doorlopen naar huis. 


                                                    ( Met recht een winterjasmijn.)

Achter in de tuin vliegen de meesjes af en aan om van de pinda's en de vetbolletjes te eten. Het roodborstje pikt de resten op van de grond en de merels doen zich te goed aan het klokhuis van een appel.
Het is ineens winter geworden voor mens en dier. De voorspellingen voor de komende nacht zijn ook niet boven de min. 8 Celcius of zelfs nog lager. Misschien krijgen we dit jaar dan nog eens een echte (ouderwetse) winter met een witte Kerst en niet al die natte toestanden met natte sneeuw- en regenbuien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten