zaterdag 29 december 2012

VLAGGEN VAN DEZE WERELD. ( DEEL 16 )

VLAG van SAINT-PIERRE en MIQUELON.

PERSOONLIJK VIND IK DIT ÉÉN VAN DE MOOISTE VLAGGEN. De vlag toont een geel zeilschip op zee. varend op de blauwe golven en een blauwe lucht op de achtergrond. Volgens overleveringen gaat het om het zeilschip Grande Hermine van de ontdekkingsreiziger Jacques Cartier wat op 15 juni 1536 aankwam op de eilanden groep.
De vlag toont aan de rechterzijde ( de hijszijde van de vlag ) nog drie andere vlaggen. Van boven naar beneden: de vlag van Baskenland, de vlag van Bretagne en de vlag van Normandië.
De vlag heeft geen officiële status, maar wordt op deze eilandengroep als lokale vlag gebruikt.
 Deze eilanden groep ligt ten zuid-oosten van New Foundland in de ingang van de St. Lawrence Golf.

SLOT NATIE-VLAGGEN.

Het is gewoon onmogelijk om ieder vlag van natie op deze wereld te beschrijven. Van sommige landen weet men niet eens de oorsprong of het onstaan en wordt er maar naar gegist hoe en wat.
Op het moment kent de wereld reeds ruim 260 verschillende natie vlaggen en dat zullen er in de (vere) toekomst nog veel meer worden door het uiteenvallen van verenigde staten van landen of het vallen van regiems door het uitroepen van onafhankelijkheid.

Buiten de vlaggen van de naties kent ieder land zijn interne staten- of provincie vlaggen en deze ook weer hun steden vlaggen ieder met hun eigen geschiedenis. De vlaggen van de wereld zijn allemaal geregistreerd. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten