donderdag 26 januari 2012

LOMBOK één dag.


LOMBOK ÉÉN DAG.

  INDONESIË 1989
DINSDAG 17 JANUARI 1989.


Ondanks dat we afgelopen nacht allemaal laat in ons bed lagen was iedereen present deze ochtend om met een gehuurde mini-bus aan de kleine eiland tour te beginnen. We maakten een uitstapje naar het zuiden van Lombok en genoten van het prachtige landschap, wat een heel ander charme heeft dan dat op Bali en het zag er allemaal veel rustiger en schoner uit.
Bij het ongerepte witte strand van Kuta op Lombok genoten we van de rust. Hier staan nog geen hotels en zijn er dus ook geen horden toeristen te vinden.
In een kleine baai heerlijk gezwommen met als enige voorbijganger een landbouwer met zijn buffels die hij een einde verder bij een kleine rivier uitmonding ging wassen.

De kust van Lombok is hier grillig gevormd en geeft zodoende steeds een ander aanzien. Het water klaar helder en je zwemt tussen prachtig gekleurde visjes.
Vlak bij het strand was een man bezig met het vlechten van palmbladeren voor dakbedekking van zijn huis. Deze stroken worden overlappend op het dak aangebracht en zijn waterdicht, maar wel lucht doorlatend zodat het binnen in het huis koel blijft.

Zijn huisdier, een aap, wist (ook zonder al de tv reclame) dat bronwater drinken gezond was.
Op de terugweg naar Ampenan passeerden we een origineel Sasak dorp met de typische huizenbouw. Deze dorpen staan bekend om hun met de hand gevormde aardewerken potten welke gebakken worden in een kokosbast vuur.

Rond zevenen waren we terug in ons hotel en maakten het deze avond niet te laat, daar we bijtijds op moesten staan vroeg de vroege oversteek naar Bali en onze namiddag vlucht terug naar Jakarta. Het was een mooie dag geweest.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten