zaterdag 21 januari 2012

BUKITTINGGI. WEST-SUMATRA. (Deel 2 )

BUKIT TINGGI. WEST SUMATRA. 

       INDONESIË 1989. (2)VRIJDAG 6 JANUARI 1989.


Na het ontbijt eerst wat valuta gaan wisselen voor de komende dagen. Voor deze dag huurden we een klein busje van het hotel, wat goedkoper was dan een dagtoer en we daarbij vrij waren te gaan en te staan waar we dat wensten.

Vanuit Bukit Tinggi reden we eerst naar Tabek Patah, waar we een prachtig uitzicht hadden over landschap. Hierna vervolgden we onze weg naar Batu Sangkar waar we een traditioneel huis bekeken uit de Minangkabau cultuur en bezochten hierna om in de sfeer te blijven het koningspaleis uit de 14e eeuw en van de zelfde cultuur in Pararuyung.


Zowel het paleis als het interieur was prachtig om te zien en gaf een indruk hoe men toen al in fraaie stijl leefde als vorst.

In het plaatsje Lima Kaum maakten we een stop bij een plaats waar nog een paar enorme stenen liggen met het zeer oude Sanskrit schrift er op.


Zo reden we verder door het prachtige landschap en stopten in Sungai Tarab waar we een door water aangedreven stampkoffiemolen bezochten en ook wat van deze zeer pittig ruikende koffie kochten.


Via het dorpje Balimbing, dat volledig door de natuur ligt ingesloten en waar de tijd stil is blijven staan en de mensen nog wonen in huizen uit de Minangkabau cultuur reden we naar de Ombilin rivier en het Singkarak meer.Aan de oever van het prachtige meer een koel pilsje gedronken, waarna we terug reden in de richting van Bukit Tinggi via het dorpje Pandai Sikat. Hier worden de traditionele huwelijk-sarongs geweven bij de dorpelingen thuis. Dus daar eens een kijkje genomen. Ik liet mijn oog vallen op een mooi stukje weefwerk, waar men drie maanden aan werkte eer het klaar was, en vroeg of dit te koop was. Eerst wilde men het niet verkopen daar de slendang, de lendendoek nog niet klaar was. Maar dat maakte mij niets uit.Uiteindelijk konden we het niets eens worden over de prijs en besloten zodoende de volgende dag in Buklit Tinggi eens rond te kijken of we daar iets van mijn gading konden vinden. Zo niet dan weer terug naar de weverij in Pandai Sikat.

Na aankomst in het hotel eerst de vuile was gewassen en onder het genot van een koel biertje genoten van het uitzicht alvorens uit eten te gaan. Het was een interessante dag geweest.


                                                                      (Vervolg deel 3)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten