vrijdag 20 januari 2012

BUKITTINGGI. WEST-SUMATRA. (Deel 1)

DONDERDAG 5 JANUARI 1989.

Rond een uur maakten we onderweg ergens in een zwaar bebost gebied bij een soort chauffeurs rustplaats een korte stop om een bak zwarte koffie te drinken en wat tot rust te komen.
Zo spraakzaam als we allemaal in het begin van de rit waren geweest, zo stil was het op het laatste deel van onze reis naar Bukittinggi. Bij de plaats Bonjol waren we die nacht de evenaar overgestoken naar het zuidelijke halfrond maar door de hobbelige weg hadden we deze 'hobbel' gemist!
Het was vijf uur geweest toen we in Bukittinggi aankwamen en wisten er een slaaplaats te vinden. Het Duitse echtpaar vervolgde hun weg naar Padang.
Na ons ontbijt en een gesprek met de ander gasten in het logement besloten we om van logem ent te verhuizen, daar we allemaal van de zelfde badruimte en toilet gebruik moesten maken en het er zeer gehorig was.
Zo kwamen we terecht in het hotel 'Mountain View', waar we maar omgerekend drie gulden meer betaalden voor een ruime kamer met badhok en toilet en daarbij een prachtig uitzicht over de bergen en het landschap vanaf ons kamerterras.


In de middag maakten we een kleine tocht in het landschap rond Bukittinggi en bezochten we een natuurlijke grot op een bergtop met stalgmieten en stalagtieten 'Ngalan Indah'. In deze grot leven kleine vogeltjes die alleen s'nachts uitvliegen.Onderweg naar de Harrau Valley maakten we een stop bij een klein fabriekje waar Ze gekleurde kroepoek maakten welke gewoon langs de weg lag te drogen. Het was wel een kleurijk gezicht.De Harrau Valley is omringt door door kaarsrecht uit het landschap op rijzende rotsen waartussen een kleine rivier zijn weg vindt en omringt is met sawa's voor de rijstcultuur. In de verte konde we de vukaan Merapi zien liggen met een hoogte van 2891 meter.

Op ons gemak hier en daar wat opnamen gemaakt.


Om half zes waren we weer terug in Bukittinggi en trachten een bezoek te brengen aan het oude VOC fort de Kock, maar dit was gesloten wegens werkzaamheden. Na nog wat rondgewandeld te hebben keerden we terug naar ons hotel, waar we onder het genot van een pilsje genoten van het fraaie uitzicht over het landschap.

s'Avonds in de stad uit eten gegaan en vroeg naar bed na een slaap tekort van de afgelopen nacht. Het is in Bukittinggi s'nachts zeer koel, daar de stad zo'n 930 meter boven zee niveau ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten