zaterdag 21 januari 2012

BUKITTINGGI. WEST-SUMATRA. (Deel 3)


BUKIT TINGGI. WEST SUMATRA.

          INDONESIË 1989. (3)Zaterdag 7 januari 1989.


Van ochtend al de winkels en de markt afgezocht naar een mooie betaalbare weefdoek. Uiteindelijk er een gevonden die ons wel aanstond, maar waarvan niets af viel te dingen, daar de prijs ons veel te hoog lag. Zodoende besloten we om maar terug te gaan naar het dorpje Pandai Sikat.Intussen waren we door een onverwachte regenbui door en door nat geregend en zijn eerst terug gegaan naar ons hotel om wat droge kleding aan te trekken en alle natte troep te drogen te hangen. We raakten langzaam door al onze schone kleding heen.s'Middags na een stevige lunch met een lokale minibus weer naar Pandai Sikat gereden om daar mijn weefdoek te kopen. Torang zag nog kans na veel heen en weer gepraat de prijs nog naar beneden te krijgen tot Rp. 110.00, maar het was de moeite waard.De natuur langs de weg stond na de regenbui volop in bloei in allerhande kleuren en soorten bloemen.

                                                 ( De fraaie weefdoek uit Pandai Sikat.)

Voor deze avond hadden we via het hotel kaartjes gekocht om naar een uitvoering van de traditionele volksdans te gaan kijken, wat echt de moeite waard bleek te zijn en ik er spijt van had dat ik mijn camera niet had meegenomen. Na de show in de stad nog wat gegeten en gedronken waarna we terug keerden naar ons hotel.

Afgelopen middag getracht bij een reisbureau om bootkaartjes te kopen voor de vaart van Padang naar Jakarta, maar het bleek beter te zijn dit aan de haven in Padang te regelen.

Dit was op de eerste plaats goedkoper dan vliegen en je had de tijd om wat tot rust te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten