zondag 29 augustus 2010

SHABAB OMAN. SAIL AMSTERDAM 2010.


          SHABAB OMAN - OMAN. 

           SAIL AMSTERDAM 2010.Shabab Oman betekend "Jeugd van Oman".


Het is een houten driemastbarkentijn met een lengte van 52,4 m, breedte van 8,5 m. en een diepgang van 4,6 m. Het schip heeft een zeiloppervlakte van 1020 m².
Bouwjaar 1971 en de thuishaven is Maskat in Oman.

Het boegbeeld moet de Omaanse marinier Ahned bin Majed voorstellen die Vasco da Gama hielp bij het ontdekken van Afrika en India.

De dreimastbarkentijn Shabab Oman wordt beschouwd als een belangrijk ambassadeur van het Sultanaat Oman. Dit komt mede doordat het schip vele landen bezoekt en deelneemt aan vele internationale vieringen en evenementen. Ze is een weerspiegeling van Omaans oude maritieme historie. Het schip dient als trainingsschip, waarvan sommige een paar weken duren en wordt bemand door jonge trainees van de militaire eenheden van de Sultan, de Royal Guard en de Royal Oman Police. Het schip kan 24 mensen accommoderen en gedurende hun reizen is de bemanning volop in de gelegenheid om internationale culturele ervaringen op te doen.
Het houten schip staat bekend als het oudste- en grootste zeilschip dat nog actief is. Het is gebouwd in 1971 in Schotland en bestaat uit Schots eikenhout en Uraguayaanse Pine. In eerste instantie viel het schip onder het Ministerie van Jeugd en in 1979 is ze overgeven aan de Koninklijke Marine van Oman. Sindsdien fungeert ze als trainingsschip, waar trainees belangrijke navigatievaardigheden en zeilervaring op zee opdoen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten