donderdag 26 augustus 2010

SAIL AMSTERDAM 2010. DE DEWARUCI UIT INDONESIË.


         SAIL AMSTERDAM 2010.

 DE DEWARUCI UIT INDONESIË.

De kiel van de Dewaruci werd in 1952 gelegd door C.Stülcken & Sohn in Hamburg.
De barkentijn was besteld door de Indonesische Marine om als opleidingsschip dienst te doen.
Voluit heet het schip de KRI DEWARUCI. KRI staat voor "Kapalperang Republik Indonesia", de vertaling staat voor "Marineschip van de republiek Indonesië'.


Haar naam komt uit het Indonesisch. Dewaruci beschrijft een legende van de God van de zee, deze God staat voor dapperheid en moed.
Op de boeg van de Dewaruci is een boegbeeld van deze God geplaatst.Het schip heeft een stalen romp met een lengt van 63 mtr, een breedte van 10,3 mtr en een diepgang van 4,3 mtr. Het is getuigd als een barkentijn met 1100 kwadraad meter zeil oppervlak. De thuishaven is Surabaya in Indonesië.

PRESENTATIE EN SFEER.

Het schip presenteerde zich bij aankomst aan de IJ-kade in Amsterdam-Noord met de bemanningen op de raas en de boegspriet. Op het hoofddek was dans en muziek. Op de kade stonden honderden mensen om het schip hartelijk te verwelkomen en onder hen zeer veel Indonesische-Nederlanders waarvan sommige met een ver familielid aan boord van het schip. De ambassadeur van Indonesië was aanwezig op de kade om het schip en haar opvarenden te verwelkomen en uiteraard werden de opvarenden een middag uitgenodigd op de ambassade in Den Haag.
De sfeer rond dit schip is anders dan bij de overige schepen. Het is voor velen een gevoel van een band te hebben met Indonesië. Voor de bemanning is het een soort van thuiskomen in een land waar ze familie hebben wonen. Tijdens de bezoekuren waarbij je aan boord komende altijd vriendelijk en beleefd gedag werd gezegd was er altijd muziek en dans op het hoofddek. Langs de reling hadden de opvarenden een 'toko' met allerlei souvenirs betreffende het schip en uit hun thuisland. Het schip heeft een eigen drumband en deze wist tijdens de crew-parade de show weer te stelen.

                    SAMPAI JUMPA DEWARUCI di SAIL 2015.Geen opmerkingen:

Een reactie posten