zondag 31 januari 2010

TEMPEL VAN KARNAK EN LUXOR. 14 mei 2003.


TEMPEL VAN KARNAK EN LUXOR. 

 14 MEI 2003.


Onze laatste dag in Boven-Egypte. Na het ontbijt vertrokken we met de bus naar Karnak om daar de tempel van de god Amon te bezichtigen. Een zeer indrukwekkend complex en we graag wat meer tijd hadden doorgebracht. Zo ook in de tempel van Luxor wat het volgende op ons programma was deze dag. Ongemerkt wandel je er door meer vierduizend jaar geschiedenis.
Na ons bezoek aan de tempel van Luxor op de terug weg naar ons hotelschip brachten we een bezoek aan een bedrijfje waar nog papyrus papier werd gemaakt. Dit nobele schrijf materiaal was in de oudheid een monopolie van de farao's. Ik kom hier later op terug.

Terug aan boord kregen we onze reis informatie voor de volgende dag naar Caïro per vliegtuig.

Na zoveel mogelijk van onze bagage te hebben ingepakt zijn we met een klein groepje weer de wal opgegaan en brachten we een bezoek aan het Mummificatie Museum. Ook over het mummificeren kom ik later weer terug.

Na het afscheidsdiner werden we verrast met het optreden van een buikdanseres en een lokale dansgroep. Voor een groot deel van het reisgezelschap was dit hun laatste vakantie dag.Geen opmerkingen:

Een reactie posten