dinsdag 26 januari 2010

ASWAN. 12 mei 2003.
     ABU SIMBEL - ASWAN. 

               12 MEI 2003.

DE REIS TERUG.


Ook tijdens de busreis terug naar Aswan kregen we een goede indruk van de Nubische woestijn. Soms enorme rotsen, dan alleen stenen, zand met zwarte steenschilfers of spierwit zand. Toch heeft ook dit zijn eigen schoonheid als je er oog voor hebt en het is zeker indrukwekkend om te zien.ASWAN.

Na teruggekeerd te zijn aan boord een verlaatte maar goed lunch genuttigd en daarna een paar uurtjes slaap ingehaald. Met een paar ander liefhebbers naar de lokale soek (markt straat) gewandeld en diverse kruiden en kleine souvenirs gekocht. Alles was er keurig uitgestald. Je was wel verplicht om bij iedere transactie een glas zeer zoete thee te drinken en haast moest je helemaal niet hebben. We zagen stalletjes met roze suikerfiguren welke zo zoet waren dat je ze al van ver kon ruiken. Dit was ter ere van de verjaardag van de profeet Mohammed. De mensen waren allemaal zeer vriendelijk en beleefd. 


Een van de winkeliers stuurde zijn zoon met ons mee om onze boodschappen te dragen terug naar het schip.
Op de Nijl boulevard kwamen we in een grote optocht terecht met dans, zang en muziek met veel trommen ter ere van de verjaardag van Mohammed. Duizenden mensen waren op de been om dit te vieren. Morgen vertrekken we stroomafwaarts naar Kom Ombo.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten