maandag 9 september 2013

INDONESIA PULANG KEMBALI - DE HEENREIS. (2)

SCHIPHOL AMSTERDAM - NGURAH RAI BALI.Op 12 augustus 2013 met de KLM, vlucht KL 835 om 2100 uur, van Schiphol vertrokken naar Singapore. Een non-stop vlucht van 12.20 uur. In de middag van 13 augustus om 15.20 uur te Changi Airport Singapore aangekomen. De vlucht werd gemaakt met een Boeing type 77-300ER en was volledig bezet.
Te Singapore moesten alle passagiers het toestel verlaten daar het een gecombineerde vlucht zou worden van KLM en Garuda Indonesia Airlines.
Om 16.32 vertrokken we met het zelfde toestel, maar nu met vlucht nummer KL 835 - Ga 9000 naar Bali.
In de avond om 19.15 uur geland op het vliegveld Ngurah Rai een vlucht van 2.40 uur.


Op de luchthaven Ngurah Rai was het een lange rij wachtende passagiers om hun visa te betalen voor Indonesië daar er maar twee loketten open waren. Kosten 25 US dollars.
Ook bij de paspoort controle wederom zeer lange rijen passagiers daar er duidelijk een onderbezetting was aanwezig personeel. Hierna was het de bagage zoeken die men intussen maar op een hoop had verzameld omdat de transportband weer gebruikt moest worden.

We werden afgehaald door een goede vriendin, alwaar we thuis zouden verblijven gedurende onze tijd op Bali.


Het was laat in de avond eer we bij ons onderkomen arriveerden, wat een onderdeel was van het complex van Hotel Taman Agung in Sanur. Dit hotel verhuurd woongedeelten en bungalow's voor een termijn van vijf jaar inclusief de service. Het geheel heeft een eigen restaurant en twee zwembaden in bloemrijk aangelegde tuinen. 


Onze vriendin en haar man, die in het begin van dit jaar was overleden, hebben een groente tuinen project in het dorpje Kedisan aan de oever van het Batur meer aan de voet van de vulkaan Batur (1717 meter). Dit project kent alleen vrouwelijke werknemers.
Over dit tuinen project plaatse ik eerder enige artikelen op 24 maart 2009 en over dit Kintamani project zal ik nog terug komen.

Het was uiteindelijk laat in de avond dat we nog een hapje gingen eten en niet veel later van een nachtrust gingen genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten