zondag 31 augustus 2014

SCHOOLVAKANTIE.

DE SCHOLEN ZIJN WEER BEGONNEN.

Op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar vroeg de meester aan de kinderen hoe hun vakantie was geweest; of ze een fijn e vakantie hadden gehad en waar ze zoals waren geweest.

Natuurlijk hadden ze allemaal een fijne vakantie gehad en al snel bleek uit de verhalen van de kinderen, dat het merendeel naar de Turkse stranden waren geweest, waar alles lekker gratis was in het hotel.
Een enkeling was met zijn ouders op vakantie geweest naar Duitsland, Frankrijk of Spanje.

Tom een kleine rustige jongen had nog niets gezegd en zodoende vroeg de meester aan hem; "Tom waar ben jij geweest in de vakantie of zijn jullie thuis gebleven?'"Het werd doodstil in de klas en iedere leerling wachtte vol spanning het verslag van Tom af.
Tom schraapte zijn keel en zei; "Op een mooie dag zijn we met de auto ver weggegaan en zijn we eerst na veel wegen over een hele lange dam gereden door een groot meer waarvan je de oevers niet kon zien".


"Aan het einde van die lange dam hebben we nog een stukje verder gereden en toen zijn we wat gaan drinken in Zurich. Pappa en Mamma dronken koffie en ik kreeg een lekker groot ijs met een parapluutje er op. Daarna zijn we via veel verschillende wegen verder gereden en op sommige wegen was het erg druk."'Eindelijk kwamen we dan in 'Venetië' aan en daar was het ook erg druk met veel vakantiegangers, maar daar hebben we heel fijn gevaren met een bootje door de kanaaltjes. Ik heb ook mogen sturen".

"Wel wel, dat was een lange autorit die jullie gemaakt hebben en toen zeker weer langzaam aan terug naar huis?"
"Ja meester, maar de week daarop zijn we weer weggegaan."

Het bleef doodstil in de klas, want ze wilde allemaal wel weten waar Tom nu weer naar toe was gegaan.

Zo verteld Tom verder; "Het was een heel lange reis, maar uiteindelijk waren we laat in de middag in America waar we logeerden in een houten huisje tussen heel grote bomen vlakbij een heel grote boerderij met heel veel paarden en koeien. Ik mocht daar op een paard rijden in de bossen. Na twee weken waren we weer thuis".


Na het verslag van Tom bleef het stil in de klas en een ieder van de klasgenootjes was wel ergens jaloers op hem, want niemand uit de klas was zo 'ver' weg geweest. Alleen de meester lachte in stilte om het verhaal van een gelukkig kind.

Mooi toch zo'n vakantie in eigen land!

Tom bezocht na het passeren van de Afsluitdijk het plaatsje Zurich in de provincie Friesland, waarna ze doorreden naar Giethoorn wat de bijnaam heeft van "Hollands Venetië". America is een klein plaatsje bij de gemeente Horst in Limburg.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten