donderdag 1 maart 2012

PULAU SERIBU ZEILREIS. (Deel 3)
PULAU SERIBU ZEILREIS. (3)


'SAILING HOME'!


Deze ochtend was iedereen om 07.30 uur present en na een stevig scheepsontbijt werd de boot zeilklaar gemaakt voor vertrek van Pulau Sepa naar Tanjung Priok.
In de ochtend stond er maar een flauwe bries en voeren we alleen maar op het grootzeil en de motor als voortstuwing.


Het was een prachtige tocht tussen de eilanden door en verder langs de oostzijde van de eilanden groep. Na een smakelijk middagmaal stak er een stevige wind op. De fok werd gehesen en de motor gestopt.


Het echte zeilen begon pas toen er tegen vijven voldoende wind hadden om de fok te verwisseld voor de spinaker. Het was stevig aanpakken bij het verwisselen van de zeilen. Zelf ook nog enige tijd aan het roer gestaan.
Bij het inzicht komen van de haven opende Hans nog een paar goede flessen Kaapse wijn op de gezellige- en goede reis met een behouden 'thuiskomst'. Het was tegen negenen toen we de haven van Tanjung Priok binnen liepen en er afmeerden.


Na het opbergen van de zeilen namen we afscheid van elkaar en ging een ieder zijns weegs. Het was de moeite waard geweest de laatste dagen voor het naar huis vliegen zo doorgebracht te hebben.Ik had Hans beloofd om voor hem uit te kijken, via mijn werk, naar een meer recente zeekaart van het 'Duizend Eilanden' gebied. Ik kreeg hiervoor medewerking van een collega uit de nautische dienst en zo kon ik Hans enige zeekaarten van de Indonesische archipel toesturen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten