zaterdag 31 maart 2012

LENTE 2012.

                                           LENTE 2012.

                   TERUGBLIK OP DE EERSTE FRAAIE LENTEDAGEN.

Afgelopen week was het prachtig lenteweer met zelfs temperaturen van boven de 20 graden Celcius in de middag.

De lente kribbels slaan dan toe en we moeten de tuin in om nog de nodige klusjes te doen; het vogelmiet verwijderen tussen de omhoogschietende tulpen, de laatste herfstbladeren tussen de planten weghalen en niet te vergeten het gazon een goede behandeling te geven.

Helaas ontdak je dan ook dat de zware vorst van afgelopen winter veel planten heeft beschadigd zoals de witte- en rose Camelia, waarvan de knopen en de bladeren waren bevroren. Al met al weer wat extra snoeiwerk.Maar positief is weer alles te zien uitspringen met bloem- en bladknopen. De eerste bladeren verschijnen langzaam aan bomen en struiken en de tuin krijgt weer kleur van de vroege bloeiers. Zelfs de eerste vlinders lieten zich al zien.Helaas waren deze dagen maar een korte lente bode, daar tegen het weekeinde de temperaturen weer naar beneden kelderden en er zelfs gesproken wordt over hagel, natte sneeuw en vorst voor de komende week.


Dan maar even naar een tuincentrum om te kijken wat er zoal te koop is en tevens te genieten van de bloemenpracht aldaar.1 opmerking:

  1. Is dit dié Kees, die op dezelfde Lagere School in Venlo (Van Schelbergenstraat) heeft gezeten dan ik? Zo ja, dan zou ik erg graag contact willen maken.
    Vriendelijke groeten,
    T(o)on D.

    reunion@hccnet.nl

    BeantwoordenVerwijderen