zaterdag 17 maart 2012

M.S.VICTORIA BAY & TSAVO EAST NATIONAL PARK (Deel 2)

M.S. VICTORIA BAY.

TRAVO EAST PARK SAFARI.
DE SAFARI.

Vroeg in de ochtend stond het safari busje, van Tusker Trail, te wachten op de kade bij de gangway van het schip. Daar ook de chef hofmeester met ons meeging behoefden we ons geen zorgen te maken om ons natje de droogje die dag.

We vertrokken uit Mombassa over de 'snelweg' richting Nairobi. Gelukkig had het busje een redelijke vering, want anders hadden we aan het bar slechte wegdek zeker rugklachten over gehouden. Na bij Voi Town te zijn gestopt om onze toegang (bijdrage) tot het park te hebben voldaan maakte we een korte stop bij de Voi Safari Lodge om wat te drinken en natuurlijk wat aanzichtkaarten te kopen, mocht je problemen krijgen met je camera.
De gids die bij ons was maakte ons duidelijk dat we er niet op moesten rekenen dat we al de dieren die er leefden te zien zouden krijgen, daar het vaak meer geluk dan wijsheid is ze tegen te komen. Vooral geen armen buiten de ramen steken bij het zien van leeuwen. Zo reden we dan het land van de rood-bruine aarde binnen.

Zelf had ik eerder een safari meegemaakt naar Cape Point in Zuid-Afrika, het zuidelijkste punt van dit werelddeel, maar hier in Tsavo East National Park gingen mijn ogen open.

TSAVO EAST NATIONAL PARK KENYA.


Tsavo East is sinds april 1948 een Nationaal Park en bestaat uit twee delen n.l. Tsavo East en Tsavo West. In totaal heeft het park een oppervlakte van 21.812 km² en daarmee het grootste park van Kenya. De twee delen worden gescheiden door een spoorweg en een snelweg tussen Mombassa en Nairobi. De flora is verschillend in beide parken.


Tsavo East bestaat hoofdzakelijk uit vlakke, open savannes zonder dichte vegetatie. Kenmerkend voor East is de prachtige rood-bruine kleur van de aarde en de wegen. Ook de vele Baobab bomen op de savannes. De uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met grasland, acaciastruiken, heuvels en moerassen. Door het klimaat is het er droog en stoffig. Er stromen enkele rivieren door het park die zowel voor het park als voor de dieren van levensbelang zijn.
Tsavo East wordt in verhouding minder bezocht dan Tsavo West waardoor je meer kans hebt de dieren te observeren en te fotograferen.
Tsavo East heeft niet alleen de grootste olifanten populatie van Kenya maar ook bekend vanwege de 'rode' olifanten.


Met hun slurf blazen ze het rode stof van de aarde over zich heen waardoor ze een mooie rode gloed krijgen. Tsavo East heeft een oppervlakte van 11.747 km² en ligt op een hoogte variĆ«rend van 152 tot 1219 meter boven de zeespiegel. Het is er heet en droog.Het was voor ieder van ons een geweldige ervaring deze safari en we kregen meer dieren te zien dan we hadden verwacht vooral bij de drinkplaatsen waar ieder soort zeer duidelijk gescheiden van elkaar hun drink- en badtijd hadden. Tegen de namiddag betrok de lucht dusdanig dat het bijna donker werd en we een enorme zware tropische regenbui kregen te verwerken. Maar juist als je het niet meer verwacht krijg je met zulk weer juist toch noch olifanten te zien en vlak aan de kant van de weg enige leeuwinnen.


De weg veranderde in een modderstroom tijdens de regenbui. Het was moeilijk sturen voor de chauffeur en zo raakte hij dan een scherpe steen met tot gevolg een lekke band. Met man en macht het busje op een verhoging in de weg geduwd en gezamenlijk de reserve band gemonteerd. Vraag me niet hoe wij eruit zagen. Nog roder dan de olifanten, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was al donker toen we op de kade bij het schip weer werden afgezet en na ons eerst goed gewassen te hebben was het napraten aan de scheepsbar met een koele pot bier.

Voor jullie heb ik een slide samengesteld van deze geweldige ervaring in Tsavo East National Park in Kenya.
Kizoa slideshow: TSAVO EAST NATIONAL PARK. - Slideshow

Geen opmerkingen:

Een reactie posten