donderdag 1 maart 2012

PULAU SERIBU ZEILREIS. (Deel 2)
PULAU SERIBU ZEILREIS. (2)


PULAU SEPA.

Het was of de scheepsklok nog in mijn hoofd zat en werd zodoende om zes uur wakker bij het eerste daglicht. Samen met Hans maakte ik een positie peiling en nam het roer voor enige uren van hem over.
Na het passeren van Pulau Belanda nam Hans het roer weer over daar we tussen koraalriffen door moesten laveren. Intussen was ook de rest van de opvarenden wakker geworden en genoten we al snel van een stevig ontbijt door Marc klaargemaakt. Om negen uur meerden we af aan het steiger van Pulau Sepa.Op het eiland waren zo goed als geen andere bezoekers aanwezig en werden de betalende opvarenden aan de wal onder gebracht voor de komende nacht. Hans, Marc en ik deelden de scheepswacht.


Het was een heerlijke dag van snorkelen tussen het koraal en omringt te zijn door prachtig gekleurde vissen. Het water was klaar helder en het was alleen oppassen dat je niet in een van de vele zee egels trapte met de pijnlijke gevolgen van dien.
Om half vijf huurden we het vissersbootje van een visser om naar een paar zandplaten te varen en daar naar schelpen te gaan zoeken. Een eind verder lagen zandplaten met mangrove begroeiing er op. We genoten er van de prachtige zonsondergang. Het was reeds donker toen we weer bij het steiger aankwamen en we gelijk konden aanvallen aan het diner onder de palmen. Eten klaar maken dat kon Marc als de beste.
Zittend op een stuk drijfhout genoten we van de opkomst van de maan bij een goed glas wijn. Zo werd het dan na middennacht eer een ieder zich tevreden ten rusten legde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten