woensdag 22 juni 2011

PESTHUIS EN MUSEUM NATURALIS.
PESTHUIS - MUSEUM NATURALIS. 

                        LEIDEN.

In het pesthuis is buiten de kassa en de museumwinkel een overzicht van de flora en fauna in ons eigen land te bezichtigen. Pesthuis Nederlandse Natuur. Via een overdekte loopbrug kom je dan in het Museum Naturalis.


In het Naturalis vertellen meer dan 10.000 echte dieren, planten, stenen en fossielen uit heel de wereld het verhaal van onze planeet, de aarde.Hier ontdek je hoe de aarde en het leven een samenhangend geheel vormen. Miljoenen jaren oude fossielen in Oerparade zijn stille getuigen van de ontwikkeling en ondergang van leven.

In Natuurtheater kan je je aan de vele nog bestaande vormen van het leven vergapen.

Vijf verdiepingen over het vroegere leven en het huidige leven op aarde. Het ontstaan van aardbevingen, vulkanen en zeestromingen. De natuur van nu in al zijn diversiteit. Dieren. planten, bacteriën, schimmels, gesteenten en mineralen. Leven en overleven.


Leven op het land, in de zee en bodemschatten uit het binnenste van de aarde. Duik in de wereld van de walvissen en dolfijnen.


Een bezoek aan Naturalis in Leiden blijft een avontuur. Waar anders sta je oog in oog met een achttien meter lange dinosauriër of een wolharige mammoet? En waar zie je olifant en de orang-oetan van dichtbij?

Het museum is van maandag t/m zondag geopend van 10.00 - 17.00 uur.
Voor meer informatie ga naar www.naturalis.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten