maandag 12 oktober 2009

Stad DELFT ontdekken!

STAD VAN DELFS BLAUW, ORANJE EN VERMEER.
ONTDEK DE ANDERE KLEUREN VAN DELFT.

Met deze bovenstaande slagzinnen zet de stad Delft zich op de kaart.
Delft is een stad in de provincie Zuid-Holland gelegen aan de rivier de Schie tussen de twee steden Den Haag en Rotterdam.
In de 19e eeuw ontwikkelde Delft zich als industrie stad met als bekendste produkt het Delfsblauwporcelein, maar word nu meer als een universiteitstad gezien met de Technische Universiteit en de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek het TNO.


Wandel je door het historische oude stadsdeel van Delft langs de smalle grachten en breng je een bezoek aan de Nieuwe - en Oude kerk, dan wandel je alsware door de Vaderlandse geschiedenis.Op de markt staat op de ene zijde het oude stadhuis uit 1620. Het werd gebouwd uit de toren en de muurresten na de brand in 1618 naar ontwerp van Hendrick de Keyser in een symetrische opzet.Op de andere zijde van de markt staat de Nieuwe Kerk met haar dominerende toren.
De Nieuwe Kerk is te bezichtigen en het toegangs kaartje is ook geldig voor een bezoek aan de Oude Kerk.De Oude Kerk ligt maar enkele minuten lopen van de Nieuwe Kerk aan de Oude Delft.
Beide kerken en hun interieur worden in enige komende publicaties beschreven met opnamen.
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen