donderdag 29 oktober 2009

BUKIT BADUNG. BALI.
BUKIT BADUNG. 

BALI.

Minder bekend bij veel toeristen die het eiland Bali bezoeken is het zuidelijk gelegen schiereiland Bukit Badung. Het is een zeer droog en rotsachtig gebied, dat als een brok verkalkt koraal uit de oceaan bodem omhoog is gedrukt. Het heeft steile rotswanden en kleine zandstrandjes in de inhammen. Het is geliefd bij de surfers vanwege de hoge golven uit de Indische Oceaan.Helaas zijn de mooie kleine stranden met hun witte zand ook ontdekt door de projectontwikkelaars en de hotelindustrie en zijn er de afgelopen tien jaar de nodige hotels boven op de kliffen gebouwd. Sommige zelfs met roltrappen om het strand te kunnen bereiken.
Boven op  Tanjung (kaap) Gagar staat een hindoe tempel; de Pura Gunung Pagung. Gunung betekend berg. Dit is uit een periode dat het er nog ongeschonden was door de hotel bouw.

In de ochtend er naar toe gegaan en genoten van de rust en de stilte en langzaam vloed zien overgaan in eb. De oceaan branding trekt zich terug en een koraalrif komt droog te liggen.
Nee niet helemaal droog, want overal zijn water poelen ontstaan vol met leven. Lokale bevolking zoekt dan op het rif naar schelpdieren om te eten. Op sommige hoger gelegen plaatsen vlak bij de rotsen valt het zand weg en stroomt er zoet water uit de grond.
Als de namiddag invalt steekt de tempel donker af tegen de nog lichte hemel.Geen opmerkingen:

Een reactie posten